Forum
merhaba arkadaslar bir sorum olucakta tecrübeleriniz varsa ögrenmek isterim hp dl280 veya başka dl580 gibi serverlerin networklerini team yaptığımda network kartını 2 gbps oluyordu bugün ıbm x3650 team yaptım sitedeki makaleyide okudum bayağı güzel bir makaleydi ama 2 adet 1gbps network kartını team yaptım yine 1 gbps oldu 2 gbps olması gerekmiyormu bu ibm lerdeki özellik bumudur 2 katına hız cıkmıyormu yoksa dar bogaz olunca otomatikmi artıyor bu konuda yardımcı olursanız sevinirim
windows 2008 enterprise işletim sistemi kullanıyorum ve üzerinde hyper-v var 4 adet sistem çalısıyor
teşekkürler
Merhaba;
Broadcom' un Network İnterface Bölümüne girip, her bir interfacenin ne kadarlık hızda çalıştığını kontrol edebilirmisiniz
onu yapıyorum saten ama team yapınca bana birtane sanal network kartı oluşturuyor ve ona ip yi giriyorsun haberlesiyor tek network kartı görünüyor ama baglantı hızı 1 gb broadcom yazılımından saten görüyorsun tek tek 1 gb oldugunu amacım oluşturdugu sanal kartın toplamı 2 gb olması hp serverlerde bu oluyor ama ibm lerde bu yokmudur onu soruyorum ibm mail attım böyle hız olayı 2 ye katlanmaz sadece failover ve load balance oluyor dedi yanı bundan anlaşılıyorki hp gibi 2 network kartını team yapınca hızıda 2 katına cıkarmıyormuş
Merhaba;
Yukarıdan da görebildiğiniz gibi Load Balancing yapılmaktadır. Hata anında fail over yapmaktadır.
Fakat sizin görecek olduğunuz hız, her bir interfacenin sahip olmuş olduğu hızdır.
Yani Team oluşturmuş olduğunuz Sanal Kart üzerinde , Team üyesi NIC lerin sahip olduğu toplam hızı göremezsiniz.
farkındayım,
demekki bundan analışıldığı gibi ıbm lerde team yapınca hızı 2 katına cıkarmıyormus load balance ve failover yapıyormuş.
teşekkürler.
hp de iki katına çıkarmıyor merak etme 🙂
farkındayım,
demekki bundan analışıldığı gibi ıbm lerde team yapınca hızı 2 katına cıkarmıyormus load balance ve failover yapıyormuş.
teşekkürler.
Aslında bandwidth x2 olmalı.
NIC Teaming de Load Balance diyorsak bu yük dengelemektir. Yani iki kanalımız var 1GB x 2 ve veriler her iki kanaldan da akabilir ve kanallar sonuna kadar dolabilir ki Load Balance'ın mantığı zaten budur.
Failover ise sizin senaryonuzdaki ikinci özelliktir ve hatalara karşı önlemdir.
Bence fizin sunucu da NIC bandwidth x2 şeklinde çalışıyordur..
Bu arada şunu da belirtmek isterim. NIC Load Balance senaryolarında örneğin 1GBit x 2 NIC varsa, transmit 2Gbit olabilir ama receive 1GBit olarak kalır. Receive tarafında da LB yapmak için switch'in de bu özelliği destekliyor olması lazım.
Şu şekilde kontrol edebilirsiniz: İki fiziksel kartın Connaction status'a gelin ve sent/received değerlerine bakın. Tek yönlü LB varsa kartlardan birinde received 1 olarak görünür. Eğer çift yönlü LB varsa (transmit/receive) her iki kartta da received bilgisi yüksektir.