Forum

Hızlı uzakmasaü...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Hızlı uzakmasaüstü programı (citrix xenapp)

7 Yazılar
6 Üyeler
0 Reactions
1,053 Görüntüleme
(@aslan322)
Gönderiler: 26
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar,  radyoloji görüntülerini(pacs) acil durumlarda doktor, kullanmakta olduğumuz radmin programı aracılığıyla uzakmasaüstüne bağlanıp görüntüleri inceleyip raporluyor. İnternet hızında problem yok. Radmin olunca görüntüler dalgalanıyor, haliyle filmler güzel incelenemiyor. Citrix xenapp önerildi. Citrix hakkında sizlere bi kaç sorum olacak. Çözümpark'ta arattım sanallaştırma'dan bahs ediyor. Sanallaştırma istemiyoruz. Sadece uzak bağlantı yapılacak. İnternetten citrix'e baktım. Çok karışık görünüyor. Bir sürü versiyon var. Sadece Citrix uzak masaüstü bağlantısını sağlayacak için gerekli araçların hangileri olduğunu  merak ediyorum. Citrix Kurulumu kısa ve öz anlatan bir yönerge var mı acaba? Yardımcı olursanız çok seviniriz.

1- Hızlı ve performanslı uzak masaüstü bağlantısı için Citrix'in hangi ürününü tercih etmeliyim?  veya bildiğiniz başka program var mı?

2- Xp Pro'ya kuralabliiyor mu?


3-Pc'ye hangi program kurulacak, kurulduktan sonra uzak bağlantı için hangi araç yüklenecek?

 
Gönderildi : 28/07/2010 20:23

(@mehmetsaityilmaz)
Gönderiler: 1458
Noble Member
 

Merhaba,teamviewer programını öneririm oldukça performanslı link aşağıda iyi çalışmalar.


http://www.teamviewer.com/tr/

 
Gönderildi : 28/07/2010 22:09

(@aslan322)
Gönderiler: 26
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Teamviewer biliyorum onda çok dalgalanma var. Öğrenmek istediğim citrix xenapp sürümü. Kurulum adımları veya kurulum aşamaları.

 
Gönderildi : 29/07/2010 11:37

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
 

Yanlış bilgi veriyorsam düzeltsinler ancak Citrix XenApp bir nevi sanallaştırma çözümü application sanallaştırarak her ortamdan güvenli ve hızlı bağlanmanızı sağlar.Kendi başına teamviewer yada başka bir remote programı gibi tek parça uzak masaüstü uygulaması değildir.Karşısında XenApp sunucu olması gerekir.Aslen rakibi microsoft Terminal Server ve benzeri ürünlerdir.Yani özetlersek XenApp'ın işlevi  uzakmasaüstü bağlantı programı olması değildir.Uygulama sanallaştırma çözümüdür.

 

http://www.citrix.com/tv/#videos/632

 
Gönderildi : 31/07/2010 15:51

(@rhakany)
Gönderiler: 1
New Member
 

citrix xenapp programının uzak masaüstü bağlantılarında bizlere sağladığı güvenlik ne düzeyde bu konu hakkında bilginiz var mı?

 
Gönderildi : 13/09/2010 07:52

(@Serapk)
Gönderiler: 1
New Member
 

Teamviewer güzel ama yavaş bence...

 
Gönderildi : 16/09/2010 19:33

(@FerhatIndi)
Gönderiler: 467
Honorable Member
 

Merhaba

Pacs programlarinin %90 citrix tabanlidir,Eger sizde yoksa xenapp yoksa kurulabilir, yapman gereken  ms terminal lisansi ve Xenapp 5 versiyonu lisansini satin almaniz, ve yeni bir server alarak bunu pacs servere entegre etmenizdir, 10 kisi basina 1 cpu ve kisi basina yaklasik 300 mb ram yer. Xenapp tam bir sanallastirma sayilmaz,(ms terminal servere kullandigi icin ben virtual parazit diyorum)   application server uzerinde  calisir ve sizin pc sinize dusen  ise stream goruntudur. En guzel yonu ise xray, MR, MRI goruntulerini aginizdaki herhangi bir cihazdan(ipod, ipad, mobile, pc) hatta ssl certifica yoluyla doktorlar kendi evinden bile pacslara bakabilir

Pacs programlari birde web uzerinden (web view)  goruntulenebilir.Biraz maliyetli ama  arastirmanizda fayda var

 
Gönderildi : 17/09/2010 10:21

Paylaş: