Azure IoT özelinde, bir kaç modülünden ve kullanım alanlarından, Azure IoT çalışma mimarisinden, cihazların iletişimlerini ve kullanılan bir takım protokolleri öğrendikten sonra, bu makale içerisinde yer alan bilgiler ışığında Azure IoT üzerinde uygulamalar yapabilir, kendinize özel IoT uygulamaları geliştirebilirsiniz.
Bu bilgiler ışığında Azure IoT uygulamaları ve bir takım uygulama setleri için öncelikle 12 Ay veya 200USD kredi karşılığında bir çok yeni özellikleri kullanabilmek için ücretsiz erişim adına kullanıcı oluşturmalısınız.
Ücretsiz kullanıcı ve portal erişimine dair temel bilgiler aşağıdaki link aracılığıyla erişebilirsiniz.
https://azure.microsoft.com/en-us/free/ bu link üzerinden önce ücretsiz kullanım için hesap oluşturunuz.
Veya https://portal.azure.com adresine oturum açmaya çalıştığınızda sizi aynı işlem adımlarına yönlendirecektir.
Oturum açtıktan sonra aşağıdaki Azure portal arayüzü sizi karşılıcaktır, azure hizmetlerinden faydalananların tanıdığı ancak sadece Azure IoT özelliklerini kullanacaklar için yeni bir ara yüz.
Portal arayüzüne ulaştıktan sonra, IoT uygulamalarına başlamak ve IoT tabanlı uygulamarın altındaki servisleri kullanabilmek için aşağıdaki sıralama ile portal’de ilerlemeniz ve ilgili IoT bileşinini seçmeniz gereklidir.
Yeni bir IoT Hub bileşeni ekleyeceğimiz için aşağıdaki sıralama ile ilerlemelisiniz.
Aşağıdaki işlem adımları takip edilerek IoT Hub hakkında ve IoT Hub kullanımına ilişkin log/konum/abonelik tipi gibi kritik sorulara cevap veriniz. Aşağıdaki resimde sırası ile kırmızı ile rakamlandırılmış vaziyettedir.
Önemli olan abonelik tipini belirlerken, Fiyatlandırma detaylarının bilinmesidir. Fiyatlamaya dair bir çok paket tipi mevcut. Bu politika kullanacağınız cihaz ve kaynakların envanterine bağlı olarak doğru şekilde planlanmalıdır.
Dağıtımın veya oluşturduğunuz profilin detaylarını, verdiğiniz iş detaylarına göre, izleme şansınız vardır. Bu bilgi panelin en sağ üst kısmında yer alıyor.
IoT Hub dağıtımı ve temellerine dair, ipuçlarını paylaştık. Devamında seri halde ilerleyen ve cihaz simulasyonu, aygıt temel erişim bilgileri, aygıtların ağ bağlantı yapılarının yer aldığı seriyi okumanızı tavsiye ederim.
Keyifli Okumalar.