Asustor AS1102T Ürün İncelemesi ve Kurulumu

ASUSTOR AS1102T

Günümüzde, veri depolama ve yönetimi giderek daha büyük bir öneme sahip olmaktadır. Bireyler, küçük işletmeler ve kuruluşlar, verilerini güvenli ve erişilebilir bir şekilde saklamak için Network Attached Storage (NAS) cihazlarına yönelmektedirler. ASUSTOR AS1102T, küçük boyutu ve güçlü özellikleriyle dikkat çeken bir NAS çözümüdür. Bu makalede, ASUSTOR AS1102T hakkında daha fazla bilgi edinerek özelliklerini inceleyeceğiz.

ASUSTOR AS1102T, kompakt boyutları ve güçlü özellikleriyle dikkat çeken bir nas cihazı olduğu için tercih ettim. Kullanıcı dostu arayüzü, hızlı veri aktarım hızları ve çeşitli uygulamalarıyla, küçük işletmeler ve ev kullanıcıları için ideal bir seçenektir. ASUSTOR AS1102T, verilerinizi güvende tutmak, depolamak ve yönetmek için sağlam ürünler arasında olduğundan hiç şüphem yok.

Ofisim için ASUSTOR AS1102T modelini tercih etmemdeki en önemli sebep oldukça küçük olmasına rağmen 2 disk yuvasıyla beraber güvenli ve yüksek kapasitede bir alan sunmasıydı.

Dosyalarımı güvenli bir şekilde depolarken, uygulama merkezinde bulunan birçok uygulamayı kullanma fırsatı bulacağım.

Cihaz üzerinde bulunan 1 adet 1GBe ethernet portu ve hem ön yüzünde hem de arka yüzünde bulunan USB 3.0 portları benim için yeterli olacaktı.

Asustor AS1102T modeli 2 disk yuvalı olduğu için RAİD1 veri yedekliği desteklemekte. Mekanik disklerim Raid yapısı sayesinde bire bir yedekli olarak çalışabilecektir. Sözü fazla uzatmadan kuruluma geçelim istiyorum.

Nas cihazımın power ve ethernet kablo bağlantılarını yaptıktan sonra dikkatimi güç kablosunu tutan ufak bir aparat çekiyor. Bu tip cihazlarda fiziksel olarak en büyük problem, güç kablosunun yanlışlıkla çıkması oluyor. Asustor bu sorunu ufak bir aparat ile çözmüş durumda

Bu şekilde gayet sağlam bir kablolama yapmış olduk. Sırada Asustor cihazımıza bağlanmak var.

Asustor cihazımıza en hızlı şekilde Control Center yazılımı ile bağlanıyorum.

Burada doğrudan NAS cihazımı buluyor. Çift tıkladığımda ise karşıma web arayüzünde bir kurulum sihirbazı çıkıyor. Kurulum sihirbazları, arayüzüne aşina olmadığımız donanım veya yazılımlarda ilk kurulumu kolaylaştırmanın harika bir yolu. Asustor’un Türkçe dil desteği  olması da hoşuma giden başka bir detay.

Asustor Control Center Arayüzü

İleri ok tuşuyla devam ediyorum. Kurulum sihirbazı, Asustor’un geliştirmiş olduğu ADM NAS yazılımının güncelleştirmelerini kontrol ediyor. Eğer yeni bir güncelleme varsa, Update seçeneğini işaretleyerek otomatik bir şekilde güncellemelerin kurulumunu yapabilirsiniz.

Güncelleme devam ederken çok kısa bekletiyor. Güncelleme tamamlandığında ASUSTOR yeniden başlatılıyor.

Kullanım koşulları ve sözleşmeyi kabul ediyorum.

Tema ayarlarımı yaptıktan sonra 1 tıkla kurulum ile kurabileceğim gibi, kişileştirilmiş kurulumda yapabiliyorum. Detay olması açısından kişileştirilmiş kurulumu seçiyorum.

Temel ayarlarımı düzenliyorum.

Tarih ve saat ayarlarını yapılandırıyorum.

Ağ ayarları kısmında ip adresini manuel girmeyi tercih ediyorum.

Disk birimi ayarları kısmında 2 adet diskimi veri koruma olarak RAİD1 seçebilirim fakat benim elimde mevcut bir adet disk olduğu için, tek disk ile devam ediyorum.

Kurulum dakikalar içerisinde tamamlanıyor.

ASUSTOR cihazınıza dışarıdan erişmek, uygulama marketindeki harika uygulamaları deneyimlemek veya üzerindeki uygulamaları dışarıdayken kullanmak istiyorsanız, ücretsiz bir şekilde ASUSTOR ID hesabı açabilirsiniz. Ben yeni bir hesap açma seçeneği ile devam ediyorum.

Gerekli kişisel bilgileri dolduruyorum.

Hesabım saniyeler içerisinde doğrudan açılıyor ve kullanıma hazır hale geliyor.

Asustor NAS cihazımı kullanabilir haldeyim. Şık ve basit bir anasayfa ekranı beni karşılıyor.

İlk olarak kişisel dosyalarım için bir dosya paylaşımı oluşturacağım. Erişim Denetimi menüsünü açıyorum.

Burada Paylaşılan Klasörler sekmesine geldiğimde varsayılan olarak gelen paylaşımları görmekteyim. Ekle seçeneği ile yeni bir paylaşım oluşturuyorum.

Paylaşılan klasör adına Kişisel yazdım ve geri dönüşüm kutusunu aktifleştirdim.

Burada kullanıcıya göre yetki vereceğim.

Admin kullanıcına okuma ve yazma izni verdim.

Yaptığım işlemlerin özet bir ekranı geliyor. Bitir ile klasör paylaştırma işlemini tamamlıyorum.

Eğer tüm adımları doğru yaptıysanız paylaşıma açmış Kişisel klasörünü artık Paylaşılanlar Klasörler altında görmeniz gerekiyor.

ve sonuç

Windows üzerinden bu paylaşım klasörüne gidelim. Belirlemiş olduğum  \192.168.2.48 adresine gidiyorum ve tüm paylaştırılmış klasörleri görebiliyorum. Temel düzeyde Asustor NAS cihazımızı bu adımlar sayesinde yapılandırmış olduk. Bir başka makalede görüşmek üzere..

Exit mobile version