Argox Barkod Yazıcı Ayarları
Mağazacılık işiyle uğraşan neredeyse herkesin ortak sorunlarının başında gelir Barkod yazıcı tanımı ve ayarları. Öyle bir ayar yapılmalıdır ki farklı ölçülerde etiket kullanılsa bile ek bir ayara ihtiyaç duyulmamalıdır. Bu makalemde çözümpark okuyucularına bu sorunun çözümüne yardımcı olacak yöntemlerden birini resimlerle anlatmaya çalışacağım. Yazıcıyı USB den bilgisayara bağladıktan sonra gerekli driverleri yüklediğinizi kabul ederek yazıma devam ediyorum.
Aygıtlar ve yazıcılarda Argox yazıcıya sağ tıklayıp özelliklere giriyoruz.
Yukarıda ki resimde kırmızı ile işaretlediğim Tercihlere tıklıyoruz. Açılan pencerede Sayfa Ayarlarına hiç dokunmuyoruz. Eskiden buradan yazdıracağımız barkod etiketin ayarlarını giriyorduk fakat bu da şöyle bir sıkıntı çıkarıyordu. Farklı ölçülerde etiket kullandığımızda buradan ayar değişikliği yapmamız gerekiyordu. Bu sebeple aşağıda kırmızı ile işaretlediğim yerde herhangi bir değişiklik yapmıyoruz.
Üst menülerde Stok sekmesine tıklıyoruz. Burada Etiket Sensörünü Etiket Aralığı Yazdırma yöntemini de Doğrudan Termal yapıyoruz. Ortam İşleme Yazdırma Sonrası İşlem kısmını da Kes yapıyoruz. 2 adet Kes çıkıyor burada ilk Kesi seçiyoruz
.
Yazdırma Varsayılanı kısmında da Gelişmiş-Stok sekmesinde yukarıda bahsettiğim ayarların aynısını yapıp kaydediyoruz
Barkod cihazlarının aşağı yukarı tümünün ayarları bu şekilde olup sadece menü yerleri farklıdır . Piyasada satılan Barkod Yazıcılar içinde benim kişisel tercihim Argox yazıcıdır. Fakat son dönemde denediğim Godex 300 barkod yazıcı cihazınıda çok beğendim. Gayet hızlı çıktı vermesi çok sayıda barod etiket çıkartan firmalar için yine giriş seviyesinde tercih edilebilir bir seçenek olarak duruyor.
Barkod işi çok çetrefilli bir iş tanıtımı var ayarı var barkodun kağıda oturtulması var. Her programda ayrı ayarı var . Barkod okuyucuları Türkçe karekter problemi var ki bu da ayrı bir sorun olarak firmanın ve destek personelinin karşısına çıkmaktadır. Bunun için barkod okuyucunun web sayfasından Türkçe karekter tanıtım barkodlarını bir kağıda çıktısını alıp bu barkodları tek tek okutarak okuyucunun programlanması yapılır. Piyasadaki en iyi barkod okuyularda bence Datalogic QW-2100 modeli perkonun PS-23 modeli ve zebexin tüm modelleridir. Kablosuz okuyucularda da Perkon Tiger CS 90 modelinin performansı çok üst seviyelerde. Tabi burada şunu da unutmamak gerekiyor; cihazlarınız ne kadar kaliteli olursa olsun kullandığınız barkod etiket kağıdı ve/veya POS fişi kaliteli olmazsa barkod yazıcı yazmaz yazsa barkod okuyucu okumaz, çok ince olur pos cihazından çıkmaz çok kalın olsa sıkışır kalır. Yani her daim tüm ekipman ve sarf malzemelinizin kaliteli olması gerekmektedir.
Güzel Makale olmuş Ribon kapatma olarakta geçiyor adı 🙂
MErhaba, 2 ayrı barkod yazıcıdan ki her ikisi de ARGOX aynı barkodu çıkarıyoruz. Barkod okuyucumuz birini okuyor ama sonradan ikinci el satın aldığımız ARGOx dan çıkanı okumuyor. Bu neden olabilir?
Her iki çıktıyı karşılaştırın aynı olduğunu bir eksiklik olmadığına emin olun. Yeni aldığınız yazıcının silik basmadığından emin olun. Yazıcının arızalı olma ihtimali çok yüksek.
Merhaba
Ben argox Cp2140 kullanıyorum Bir tanesinde matbaadan bastırmış olduğum etiketi kullanıyorum diğerinde ise bilkurdan aldığım standart etiket kullanıyorum yazıcıyı kapatıp açtığımda ilk çıktı da bir etiket boşa atıyor sonrasında diğer etikete yazıyor her ikisinde de aynı problemi yaşıyorum yardımcı olur musunuz ?
Bu normal bir şey. Kalibrasyon yaptığı için ya cihazı kapatıp açmayın ya da buna razı olun. Kapatabilirsiniz ama emin olun eğer amacınız aradaki fire ise daha çok sorun yaşayacağınız kesin. Ben 2002 yılında bu işler ile uğraşıyordum o zamandan hatırladıklarım bunlar. Ama arada 18 yıl geçmiş hala geçerli mi bilmiyorum.
https://www.argox.com/wp-content/uploads/2017/10/Printer-Tool_EN.pdf
Sanırım menüdeki yeri buydu, Auto Calibration
Hakan bey o boş etiket kağıt ayarlarıyla alakalıdır. Kağıt ayarlarını düzgün bir şekilde verirseniz o boş etiket ortadan kalkar.
Olabilir ben yeni mezun yaş 22,23 o zaman ilgileniyordum bu konular ile ondan aklımda öyle kalmış. Az uğramadım barkod, depo sayımı, el terminali vs derken 4 yıl ilk iş tecrübem bir kobi idi ama çok şey öğrendim.
Merhaba argox 214 tt barkod yazıcı kullanıyorum 3 ay öncesine kadar çok sağlıklı bir şekilde yazdırma yapabiliyordum ancak şimdi sayfa ayarlarını düzenlemeye çalıştığımda
program hata veriyor argobar.exe bir sorunla karşılaştı hatasını veriyor ve progam çalışmayı durduruyor yardımlarınızı rica ediyorum
Merhaba
Argox ix4-250 kullanıyorum
macintosh bilgisayardan Pdf aracılığıyla yazdırdığımız tramlar çok düşük
baskı kalitesiz çıkıyor
tram değerlerini arttırmanın yolu var mı acaba
argox os-214plus da her etiketten sonra bir duraksayıp öyle yazdırıyor bunu kesintisiz nasıl yazdırabilirim.
aynı sorun için bende yanıt bekliyorum
merhabalar bir sorum olucaktı Argox O4-250 kullanıyoruz yaklasık 50 tane ebat var kaıtlı yazıcı tercıhlerınde sayfa ayarları baska subelerede aynı yazıcıyı aldık bunlara 50 tane sayfa ayarını tek tek gırmem gerekıyor kayıtlı olan ılk pc dekı yazıcı ayarlarını kopyalayıp yenı pclere kurdugumuz yazıcıya aktarabılırmıyız sımdıden tesekkurler
yanıtını bulamadığım argox sorunlarından biridir maalesef.
Merhaba iX4-240 kullanıyoruz.Termal modda ,termal etiketi basarken işlem bitince bir miktar geri sarıyor perfore yerinden (iki barkod etiketin bitim noktasından).Etiket ile bir kalite sorunu yaşıyoruz ve bu bitim yerinden etiket hafif kalkıyor ve tekrar geri sarınca da o kalkan yerden etiket barkoda satıyor.
Bu geri sarmayı kapatabilimiyoruz cihazda.
Çok deneme yaptık ama bir türlü kapatamadık.
Tşkler
Merhaba
Argox G-600 KULLANIYORUM ETİKET BOŞLUĞU BİRAZ GERİDE KALIYOR
NASİL AYARLYA BİLİRİM TEŞEKÜR EDERİM