Kasım 2022’de ChatGPT’nin piyasaya sürülmesinden bu yana Yapay Zeka yarışı başladı. Dünyanın dört bir yanındaki kuruluşlar tarafından geliştirilen birkaç Yapay Zeka botu olmuştur.
Yapay zeka sistemlerinin daha güçlü sistemler haline getirilmesinde bir duraklama yaşanıyor. Mart ayının sonunda, yapay zeka sistemlerinin kontrolden çıkması halinde ortaya çıkabilecek potansiyel riskler konusunda uyarıda bulunan bir açık mektup imzalandı.
Apple, Twitter ve Deepmind bu mektubu imzalamak için el ele verdi ve yapay zekayı daha fazla geliştirmeden önce en az altı ay boyunca eğitmeyi kabul etti.
Apple’ın kurucu ortağı Steve Wozniak, BBC’ye verdiği son röportajda tehdit aktörlerinin bu teknolojiyi kullanarak kurumlara çok daha sofistike saldırılar düzenleyebileceğini belirtti.
Duygu eksikliği nedeniyle yapay zekanın insanların yerini almasından endişe duymadığını söyledi. Bunun yerine, tehdit aktörleri ChatGPT gibi yapay zeka sistemlerini kullanarak daha ikna edici, stratejik ve akıllı metinlerle saldırılar düzenleyebilirler.
Ayrıca, “İnsan, yapay zeka tarafından üretilen şeylerin sorumluluğunu gerçekten üstlenmelidir” dedi.
Yapay zekanın kullanımının ve akıllı cevap verme kapasitesinin artmasıyla birlikte, teknolojinin her alanında onları eğitmek daha da önemli hale geliyor.
“Teknolojiyi durduramayız ama insanları kişisel bilgileri çalmaya yönelik kötü niyetli girişimlere karşı dikkatli olmaya hazırlayabiliriz.”
Yapay Zeka, nasıl kullanıldığına bağlı olarak insanlığın gördüğü en büyük icatlardan biri ya da en büyük başarısız deneylerden biri haline gelebilir.
Yakın tarihli bir raporda, Japon Siber Güvenlik uzmanları ChatGPT’nin yapay zekanın geliştirici modunda olduğuna inanmasını sağlayan bir istem girerek kötü amaçlı yazılım için kod yazabileceğini tespit etti.
Hackerlar ayrıca ChatGPT’nin Popülerliğini Hacklenmiş FB Hesapları Üzerinden Kötü Amaçlı Yazılım Yaymak İçin İstismar Etti. Hackerlar bu sayfaları ve profilleri ele geçirdi ve bu sayfalar ve hesaplarla ilgili en şok edici şey, 500 binden fazla aktif takipçiye sahip olmaları.
Kaynak: cybersecuritynews