Haberler

ChatGPT Artık Hatırlatıcılar ve Yapılacaklar Listesi Oluşturabiliyor

OpenAI, ChatGPT’ye yeni bir beta özellik ekleyerek kullanıcıların gelecekteki eylemleri planlamasına ve hatırlatıcılar oluşturmasına olanak tanıyan “Tasks” (Görevler) özelliğini duyurdu. Bu özellik, Plus, Team ve Pro aboneleri için kullanıma sunuluyor ve ChatGPT’yi geleneksel bir dijital asistan gibi kullanmayı mümkün kılıyor.

Tasks özelliği, kullanıcıların ChatGPT’ye neye ihtiyaç duyduklarını ve bunun ne zaman yapılması gerektiğini söylemesine olanak tanıyor. Örneğin, sabah 7’de günlük hava durumu raporu almak, pasaport süresi dolmadan önce hatırlatma istemek artık mümkün. ChatGPT, tek seferlik veya tekrarlayan görevleri planlayarak bu istekleri yerine getirebiliyor.

Özelliği kullanmak için abonelerin, ChatGPT’nin model seçici kısmında “4o with scheduled tasks” seçeneğini seçmesi gerekiyor. Ardından, yapılmasını istediğiniz görevi ve zamanını yazmanız yeterli. Sistem, sohbetlerinize dayanarak proaktif olarak görev önerilerinde de bulunabiliyor. Ancak kullanıcılar bu önerileri manuel olarak onaylamak zorunda.

Oluşturulan tüm görevler, sohbet ekranından veya web üzerindeki profil menüsünde yer alan yeni “Tasks” bölümünden yönetilebiliyor. Bu sayede görevleri düzenlemek veya iptal etmek oldukça kolay. Görevler tamamlandığında, kullanıcılar web, masaüstü ve mobil cihazlarında bildirimler alacak. Aynı anda en fazla 10 aktif görev çalıştırılabiliyor.

OpenAI, bu özelliğin ücretsiz kullanıcılara ne zaman sunulacağını (veya sunulup sunulmayacağını) belirtmedi. Görev planlama yetenekleri, dijital asistanlarda yaygın bir özellik olsa da, bu ChatGPT için bir dönüm noktası niteliğinde. Şimdiye kadar ChatGPT yalnızca gerçek zamanlı isteklere yanıt veriyordu. Tasks özelliği, OpenAI’nin ChatGPT’yi sohbet odaklı bir araç olmanın ötesine taşıyarak sanal asistanların geleneksel alanına adım attığını gösteriyor.

OpenAI’nin Tasks için planları bununla sınırlı değil. Bloomberg’e göre, bilgisayarları bağımsız olarak kontrol edebilen “Operator” adlı otonom bir yapay zeka ajanı bu ay içinde piyasaya sürülecek. Ayrıca, OpenAI “Caterpillar” kod adlı bir proje üzerinde çalışıyor. Bu proje, ChatGPT’nin belirli bilgileri aramasını, problemleri analiz etmesini, verileri özetlemesini, web sitelerinde gezinmesini ve belgelere erişmesini sağlayabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu