Haberler

Kaspersky Amerika’da Yasaklandı!

Kaspersky, ABD Ticaret Bakanlığı’nın Kaspersky yazılımlarının ABD’de kullanılmasını yasaklama kararı hakkında açıklamalarda bulundu.

Şirket, bu kararın Kaspersky’nin siber tehdit istihbaratı hizmetlerini ve eğitimlerini ABD’de satma ve tanıtma yeteneğini etkilemediğini vurguladı. Yapılan açıklamada “güvenilir bir üçüncü taraf tarafından Kaspersky ürünlerinin güvenliğinin bağımsız olarak doğrulanabileceği bir sistem önerilmesine rağmen, Ticaret Bakanlığı’nın kararının mevcut jeopolitik iklim ve teorik endişeler doğrultusunda alındığını ve Kaspersky’nin ürün ve hizmetlerinin bütüncül bir değerlendirmesine dayanmadan verildiğini düşünüyoruz.” denildi.

Kaspersky, ABD ulusal güvenliğini tehdit eden faaliyetlerde bulunmadığını ve aslında ABD çıkarlarına ve müttefiklerine yönelik tehdit aktörlerine karşı yaptığı raporlama ve koruma çalışmalarıyla önemli katkılar sağladığını belirtti. Şirket, mevcut operasyonlarını ve ilişkilerini korumak için tüm yasal seçenekleri kullanmayı planladığını ifade etti.

Açıklamanın devamı aşağıdaki gibi:

26 yılı aşkın süredir Kaspersky, bir milyardan fazla cihazı koruyarak daha güvenli bir gelecek inşa etme misyonunu başarıyla sürdürdü. Kaspersky, müşterilerine her türlü siber tehditten korumak için endüstri lideri ürünler ve hizmetler sunmakta ve herhangi bir hükümetten bağımsız olduğunu defalarca kanıtlamıştır. Ayrıca, Kaspersky, siber güvenlik sektöründeki diğer tüm rakiplerinden daha fazla şeffaflık önlemi uygulayarak, dürüstlük ve güvenilirliğe olan bağlılığını göstermektedir. Ticaret Bakanlığı’nın kararı bu kanıtları haksız yere göz ardı etmektedir.

Bu önlemlerin birincil etkisi, siber suçlara sağladığı fayda olacaktır. Siber güvenlik uzmanları arasındaki uluslararası iş birliği, kötü amaçlı yazılımlarla mücadelede hayati öneme sahiptir, ancak bu karar bu çabaları kısıtlayacaktır. Ayrıca, büyük ve küçük tüm tüketicilerin ve kuruluşların istedikleri korumayı kullanma özgürlüğünü ellerinden alarak, bağımsız testlere göre sektörün en iyi güvenlik yazılım teknolojisini kullanmalarını engellemektedir. Bu durum, yıllardır koruma sağladıkları teknolojiyi acilen değiştirmek zorunda kalacak müşteriler için ciddi bir aksaklığa neden olacaktır.

Kaspersky, dünyayı siber tehditlerden koruma konusundaki kararlılığını sürdürüyor. Şirketin iş faaliyetleri dayanıklı ve güçlü olup, 2023 yılında satış rezervasyonlarında yüzde 11’lik bir büyüme kaydetti. Geleceğin neler getireceğini görmek için sabırsızlanıyoruz ve itibarımıza ve ticari çıkarlarımıza haksız yere zarar vermeye yönelik eylemlere karşı kendimizi savunmaya devam edeceğiz.” denildi.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu