2020’nin En İyi Veri Şifreleme Yazılımları

Günümüzde devasa boyutlarda verilerin toplanması ve big data analizleri oldukça yaygınlaştı. Bütün büyük şirketler, internetin dört bir yanından elde ettikleri envaiçeşit bilgiyi süzgeçten geçirip kendini geliştiriyor ve pazar stratejisi türetiyor. Tabii bu kadar fazla verinin depolandığı yerler sürekli olarak siber saldırı riski taşıyor. Bu nedenle 21. Yüzyılda varlığını sürdüren bir şirketin şifreleme kullanmadan verilerini güvenceye alması oldukça zor. Veriyi alırken, depolarken ve yollarken korumak her zamankinden daha mühim.

128 ve 256 bitlik anahtar genişliğine sahip olan Advanced Encryption Standard (AES) artık dünya çapında yaygın olarak kullanılıyor. Aşağıdaki listede, bir firmanın kendi verilerini korumasına yardımcı olacak 2020’nin en iyi şifreleme yazılımları bulunuyor. Hazırsanız başlayalım.

Microsoft BitLocker

AES 128 ve 256 bit şifreleme özelliklerine sahip BitLocker, Windows Business ve Server versiyonlarında kullanılabiliyor. Redmond Giant’ın geliştirdiği bu yöntem, kutudan çıktığı anda kullanıma hazır olan cihazları hedef alıyor. Ayrıca BitLocker to Go özelliği sayesinde harici veri depolama aygıtlarını koruyabiliyor. Bunlara ek olarak domain ve Microsoft hesabı bağlama, sürücülerin ve diğer ortamların tamamıyla şifrelenmesi gibi çeşitli yönetici aygıtları içeriyor.

BitLocker’ın donanım özellikleri, yerleşik bir Güvenilir Platform Modülü (TPM) çipine ve modern bir bekleme moduna ihtiyaç duyuyor. Bu özellikler zaten şu anki Windows bilgisayarlarda halihazırda bulunuyor. Windows 10 Home versiyonu kullanan kişiler bu aygıtlara kısıtlı erişim sağlayabildikleri için Pro veya Enterprise versiyonlarına yükseltme yapmaları gerekiyor. BitLocker tamamen ücretsiz kullanılabiliyor.

Cihazlarında şifreleme ihtiyacı duyan Windows kullanıcılarına tavsiye ediliyor-

IBM Guardium

IBM Guardium, veri yönetimini kolaylaştırmak ve satıcı ürün eşitsizliğini azaltmak amacıyla bazı güvenlik araçlarını bir araya getiren bir veri koruma platformu. Kurumsal verilerin şifrelenmesi için tercih edilen bu platform; güvenlik açığı taramaları, veri etkinliği izleme, analitik ve uyumluluk raporları, veri keşfi ve sınıflandırılması gibi farklı amaçlar için de kullanılabiliyor.

Bunlara ek olarak Intel ve AMD AES-NI, PowerPC 8 AES ve SPARC gibi ana CPU’ların donanım şifreleme özelliklerinden yararlanarak şirket içi dosyaları ve veri tabanlarını korumak için de kullanılması mümkün. Bu şifreleme düzeyleri, kullanıcı erişim haklarına uyacak şekilde etkinleştirilebilir ve anahtarlar merkezi bir platformdan yönetilebilir.

Toplu kopyalama, dosya ve dizinlerin silinmesi gibi anormal davranışları tanımlamak için ayarlanabilen erişim ilkeleri de oldukça kullanışlı özellikler. Zira bu ayarlar sayesinde GDPR, CCPA, HIPAA, PCI-DSS ve SOX tarafından belirlenen yasal gereklilikler için uyum raporları oluşturulabiliyor.

Guardium’u kullanmak için VMWare hipervizörüne kurulmuş bir sanal veri güvenlik modülü (DSM) gerekli. Son olarak IBM’in açıklamalarına göre Guardium kullanan kişilerde %343 civarı bir yatırım getirisi artışı var. Guardium ücretli üyelik sistemiyle çalışıyor.

-Birden çok ortamda esnek şifrelemeye ihtiyaç duyan kurumsal kullanıcılar için ideal-

Apple FileVault

MacOS sistemler için geliştirilen FileVault 2013 yılında ortaya çıktı ve daha sonra macOS Lion ve diğer versiyonlar için FileVault2 piyasaya sürüldü. FileVault sayesinde, erişim veya hesap kimlik bilgileri olmayan kişilerin saldırılarını önlemek için diskinizde depolanan tüm bilgiler şifrelenebiliyor. Halihazırda iMac Pro ve Apple T2 çipli cihaz kullanan kişilerin bilgileri de otomatik olarak şifreleniyor. Kişilerin cihaz şifrelerini unutması halinde kullanabileceği bir kurtarma anahtarı türetmeleri de mümkün.

FilaVault basit düzeyde bir şifreleme ve koruma hizmeti verdiği için büyük şirketler tarafından tam bir koruma sistemi olarak görülmüyor.

Cihazlarında şifreleme ihtiyacı duyan Mac kullanıcılarına tavsiye ediliyor-

AxCrypt

Bir makineyi birden fazla kişinin kullandığı ortamlarda AxCrypt’in yaygın olarak benimsendiğini görüyoruz. Bu güvenlik yazılımında, Mac ve Windows işletim sistemli cihazlar AES 128/256 bit şifreleme ile korunuyor ve parola sistemiyle çalışıyor. Dosyalar ve dizinler güvenli hale getirildikten sonra, erişim izni olan AxCrypt kullanıcıları bir parola yardımıyla tek tıkla giriş yapabiliyorlar. Ayrıca mobil cihazlarda, Google Drive ve Dropbox gibi cloud hizmetlerinde bile verilerinizin kilitlenip şifrelenmesi oldukça kolay hale getiriliyor. AxCrypt’in ücretsiz ve ücretli hizmetleri bulunuyor.

-Birden fazla kişi tarafından kullanılan makinelerdeki bilgilerin korunması için ideal-

Kruptos 2https://www.kruptos2.co.uk/

Windows, Mac ve Android için geliştirilen Kruptos oldukça maharetli bir yazılım. Temel tercih sebebi ise çok yönlü olması. Örnek olarak işletim sistemleri, mobil cihazlar, taşınabilir depolama aygıtları, Dropbox, Microsoft OneDrive, Apple iCloud ve Google Drive dahil bulut hizmetlerindeki dosyalar ve finansal veriler şifrelenebiliyor. Bilgileriniz AES 256 bit şifreleme yöntemiyle korunuyor ve birçok platformda paylaşılabiliyor. Kruptos 2’nin güçlü parola türeticisi, güvenli not editörü ve dosya yok etme gibi özellikleri de bulunuyor.

Kruptos 2 lisanslı ürün olduğu için tek sefer ödemeyle 39.95 dolar ücretle satın alınabiliyor.

-Birden çok işletim sisteminde ve cloud üzerinde güçlü şifrelemeye ihtiyaç duyan kullanıcılar için-

Trend Micro Endpoint Encryption

Mac ve Windows’ta kullanım için hizmet veren Endpoint Encryption; isterseniz diskinizin tamamını isterseniz de tek tek dosyaları şifrelemenize yardım ediyor. AES 128/256-bit şifreleme kullanan yazılım, parolalar ve uç noktalarda çok faktörlü kimlik doğrulama yoluyla verilerinizi koruyor. Bireysel cihazlar için birden fazla kullanıcı ve yönetici hesabı ayarlanabiliyor.

Ayrıca tek seferlik parolaların türetilmesi, çalınan cihazların uzaktan kilitlenmesi ve silinmesi, yanlış parola girişlerinde otomatik kilitleme gibi özellikler de barındırıyor. Hatta BitLocker ve FileVault’a da destek sağlıyor. Talebinize göre ücretli hizmetleri bulunuyor.

-Kurumsal çapta şifreleme ihtiyacı duyan kullanıcılar için uygun-

Boxcryptor

Bu yazılım özellikle cloud üzerinden hizmet veren şirketler için tavsiye ediliyor. Dropbox, Google Drive ve Microsoft OneDrive dahil 30’dan fazla depolama hizmeti veren isimle çalışıyor. AIES 256 bit ve RSA tipi şifreleme kullanıyor.

Sıradan parola ve dosya anahtarları kişilerin cihazlarında saklanırken, kurumsal grup ve şirket anahtarları Boxcryptor sunucularında şifrelenip gizleniyor. Kişisel kullanım için 48 dolar, ticari kullanım için de 96 dolar yıllık ücreti bulunuyor. Ek olarak ücretsiz ama 2 cihaz sınırı bulunan bir hizmetleri de mevcut.

-Cloud depolama hizmetleri için uçtan uca şifrelemeye ihtiyaç duyanlar için uygun-

Sophos SafeGuard Encryption

İçeriğinizi yarattığınız anda şifrelenmesini istiyorsanız Sophos kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Sophos SafeGuard’ın yönetim merkezi, AES 128 ve 256 bit dosya şifreleme için BitLocker ve FileVault’a bağlanıyor. Bu sırada kullanıcılar ve uygulamalar gerçek zamanlı olarak tanımlanıyor, anında parola oluşturulup içerik paylaşımına izin veriliyor.

Mac, Windows ve Android desteği bulunan Sophos Safeguard’ın birden fazla lisanslı hizmet modeli mevcut. Bunlar müşterinin web, yerinde hizmet, disk şifreleme ve merkezi idare platformu gibi taleplerine göre değişiyor.

-Gerçek zamanlı şifreleme ve uygulama yönetimi ihtiyacı duyan kullanıcılara tavsiye ediliyor-

TokenExhttps://www.tokenex.com/

TokenEx, finansal verilerin yönetimi ve güvenliği konusunda uzmanlaşmış bir şifreleme hizmeti veriyor. Kart numaraları ve PII gibi kişisel verileri koruma yöntemi olarak da token sistemini kullanıyor. Müşterinin finansal verilerinin toplu olarak işlenmesi, bu bilgilerin yerinde depolamasına gerek kalmadan browser ve mobil yazılımlar aracılığıyla yapılıyor. AES 256 bit şifreleme kullanılıyor.

Lisanslı ürün olarak birden fazla ödeme seçeneği sunuyor.

-Finansal verilerle uğraşan kişilere tavsiye ediliyor-

Kaynak

Exit mobile version