ÇÖZÜMPARK

Çözümsüz Sorunuz Kalmasın.
ÇözümPark'a hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA
Ana Sayfa Makaleler Forumlar Resimler Dosyalar Biz Kimiz? Online Destek İletişim

Network Cihaz Eğitimi

Son Mesajınız 05-14-2008, 22:48 Bülent Baloğlu tarafından gönderildi. 14 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  05-14-2008, 8:20 19188

Network Cihaz Eğitimi

Merhabalar,

Çalıştığım işyeri bir eğitim kurumu. Biz öğrencilere cisco router ve managable switchlerin eğitimin vermek istiyoruz. Fakat bu tarz cihazlar pahalı olduğundan dolayı acaba bu işi yazılımlarla çözebilirmiyiz diye düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla cisco routerlerin simulatörleri varmış. Bunu nereden temin edebilirim. Birde bu simulatörlerin managable switchler için olanı varmı?

"Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatında lezzet alır"
  •  05-14-2008, 9:05 19195 Cevap 19188

Cevap : Network Cihaz Eğitimi

Simülasyonla eğitim olmaz !!!!
    "İman, kalben bilip tasdik etme, dil ile söyleyip ikrar etme, beden uzuvlarıyla da amel etmektir."

(Hz. Ali r.a. Kütüb-i Sitte, 16. Cilt , Sf. 492)

http://www.esersolmaz.com
  •  05-14-2008, 9:14 19198 Cevap 19195

Eser Hocam, eğitim verilecek öğrenciler bu işin uzmanları olarak ayrılmalarını beklemiyoruz zaten. Sadece arayüzlerine aşina olsunlar. Normalde bu eğitimler direk kitaplardan ve sunumlarda anlatılıp geçilecek. Bizim amacımız, sadece sunumla bu iş olmaz ufakda olsa bir araç kullanalım düşüncesiyle hareket ettik.

•  05-14-2008, 9:17 19199 Cevap 19198

Merhaba

http://www.boson.com/

bu link size yardımcı olacaktır

kolay gelsin.

Gidene Uzulme Sevse Gitmezdi Gelene Sevinme Oda Baskasından Geldi.
    ----
    cAn
  •  05-14-2008, 9:26 19201 Cevap 19199

selam

cisco nun kendi simulasyon programı var PacketTracer411. ilk versiyonları problemliydi biraz ama bu nispeten daha iyi ancak komut hatası yapınca bazen çakılıyor program ama yinede işine yarar. Ben gns3 isimli programı kullanıyorum gerçek ios lar ile çalışıyor ve oldukça hızlı denemeni tavsiye ederim.

•  05-14-2008, 9:29 19203 Cevap 19199

Daha alt seviye ama kullanışlı olan Packet Tracer da deneyebilirsiniz.
    serhatakinci.com
    MCP, MCSA+S+M, MCSE+S+M, MCTS:Vista
    MCITP| Enterprise Administrator
    MCITP| Enterprise Support Technician
    MCTS | Windows Server 2008 Active Directory
    MCTS | Windows Server 2008 Network Infrastructure
    MCTS | Windows Server 2008 Applications Infrastructure
  •  05-14-2008, 11:03 19230 Cevap 19201

neoplasma:

selam

cisco nun kendi simulasyon programı var PacketTracer411. ilk versiyonları problemliydi biraz ama bu nispeten daha iyi ancak komut hatası yapınca bazen çakılıyor program ama yinede işine yarar. Ben gns3 isimli programı kullanıyorum gerçek ios lar ile çalışıyor ve oldukça hızlı denemeni tavsiye ederim.

Bahsetmiş olduğunuz gns3 isimli programı nereden temin edebiliirim.

•  05-14-2008, 11:06 19233 Cevap 19230

Selam;

Buradan temin edebilirsiniz.

Her gemi sığına bileceği sakin bir liman arar
    -------------------------------------------------------------
    Oyun bitince şahta piyonda aynı kutuya girer
    -------------------------------------------------------------
    Gideceği limanı bilmeyene hiçbir rüzgardan hayır gelmez
  •  05-14-2008, 11:33 19249 Cevap 19230

Bülent Baloğlu:
    neoplasma:

selam

Bahsetmiş olduğunuz gns3 isimli programı nereden temin edebiliirim.

gns3 ü gns3.net ten bulabilirsin . cisco ios lar içinde free olan ioshunter kullanabilirsin.  

•  05-14-2008, 12:11 19280 Cevap 19249

Merhaba,

Eğitim kurumları 2. ci el ürünlerle eğitim verirler, yoksa her öğrenciye bir router ve switchin düştüğü sınıflarda sıfır ürünlere en iyi eğitim kurumlarının bile gücü yetmeyebilir.

MCPS, MCSA, MCSE, MCNPS
    MCTS: SQL Server 2005
    CCNA

http://MesutSariyar.com
    Msn: cozumpark@hotmail.com
  •  05-14-2008, 12:46 19293 Cevap 19280

Bende bir fikir vereyim. Gitti gidiyor da 150 - 200 ytl ye 2nci el router lar bulabilirsiniz. Çok yeni olmayacakları kesin ama eğitim ve tanışma anlamında faydalı olur.

serhatakinci.com
    MCP, MCSA+S+M, MCSE+S+M, MCTS:Vista
    MCITP| Enterprise Administrator
    MCITP| Enterprise Support Technician
    MCTS | Windows Server 2008 Active Directory
    MCTS | Windows Server 2008 Network Infrastructure
    MCTS | Windows Server 2008 Applications Infrastructure
  •  05-14-2008, 13:16 19304 Cevap 19188

Bülent Baloğlu:

Merhabalar,

Çalıştığım işyeri bir eğitim kurumu. Biz öğrencilere cisco router ve managable switchlerin eğitimin vermek istiyoruz. Fakat bu tarz cihazlar pahalı olduğundan dolayı acaba bu işi yazılımlarla çözebilirmiyiz diye düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla cisco routerlerin simulatörleri varmış. Bunu nereden temin edebilirim. Birde bu simulatörlerin managable switchler için olanı varmı?

Selam  dynamips ürünlerini mutlaka incelemelisiniz IOS ile çalışıyor  yukarıda örneği verilen yazılımlar  sadece soft  bu ürün ise IOS  desteğiyle  çalışıyor bilginize ..

Özgür ŞENERDOĞAN
  •  05-14-2008, 14:22 19331 Cevap 19304

Özgür Şenerdoğan:
    Bülent Baloğlu:

Merhabalar,

Selam  dynamips ürünlerini mutlaka incelemelisiniz IOS ile çalışıyor  yukarıda örneği verilen yazılımlar  sadece soft  bu ürün ise IOS  desteğiyle  çalışıyor bilginize ..

Özgür hocam ios desteği ne demek? (İlk defa duydum)

•  05-14-2008, 17:35 19406 Cevap 19331

Bülent Baloğlu:
    Özgür Şenerdoğan:
    Bülent Baloğlu:

Merhabalar,

yukarıdaki  ismi geçen diğer yazılımlar sadece girilen komutlara karşılık verme mantığıyla çalışıyor  örnek > show ip interface brief  > bunu girmişler yazılıma  ona karşılık veriyor ama dynamips  IOS  yani router işletim sistemi çalıştırıyor  ok mi ?

Özgür ŞENERDOĞAN
  •  05-14-2008, 22:48 19474 Cevap 19406

Özgür Şenerdoğan:
    Bülent Baloğlu:
    Özgür Şenerdoğan:
    Bülent Baloğlu:

Merhabalar,

yukarıdaki  ismi geçen diğer yazılımlar sadece girilen komutlara karşılık verme mantığıyla çalışıyor  örnek > show ip interface brief  > bunu girmişler yazılıma  ona karşılık veriyor ama dynamips  IOS  yani router işletim sistemi çalıştırıyor  ok mi ?

Ok Özgür Hocam. Sağolun

Etiketi :
RSS haberlerini XML olarak görüntüle