ÇözümPark

Çözümsüz Sorunuz Kalmasın.
ÇözümPark'a hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA
Ana Sayfa Makaleler Forumlar Resimler Dosyalar Online Destek Biz Kimiz? İletişim

Lenovo DesktopPC Hakkında

Son Mesajınız 05-09-2008, 22:50 Rafet S. AYATA tarafından gönderildi. 6 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  05-08-2008, 18:18 18082

Lenovo DesktopPC Hakkında

Merhabalar

işletmemizde lenovo3000 marka bilgisayarlar kullanıyoruz, harddisklerin partitions larında EISA utiltys die 4,5 gb lık bölümler var eisa sistem recovery sanırım ama bu yapıya erişemiyorum lenovo tr yi arıyorum ama teknik ekibe iki gündür ulaşamıyorum lenovo web sayfasında da gerekli dokumana yada veriye ulaşamadım. Bu eisa alanına nasıl ulaşabilirim bilgisayar açılışında bir tuş kombinasyonu ilemidir yoksa bir başka yöntemimi var.

Teşekkürler...

REPUBLIC OF FENERBAHCE
  •  05-08-2008, 19:52 18103 Cevap 18082

Cevap : Lenovo DesktopPC Hakkında

İşletim sistemin lisanslıysa notebook'un altında etiketi olur onu gösterirsin tamam.
    Oraya ulaşmak için f12 tuşunu kullanarak recovery yapıyorsun ama leptondan leptop ada değişiyor bu f12 tuşu bazı notebooklarda sadece boot için özel bir tuş koymuşlar.
    Lenovo notebook larda klavyenin üzerinde mavi bir tuş var onunla recovery e ulaşıyorsun.

daha farklı Destek Hizmetlerinin farklı servis noktalarını arayabilrsnz?

O kısmı dvd ye dönüştürme imkanınız bulunmamaktadır. Fakat bir makalede okumuştum;

Yazılanlara göre bu şekilde vista dvd yerine recovery bölüm şeklinde kurulum yapıan sistemlerde standart dvd ile kurulum yaparken oem anahtar girilince kabul edilmiyor fakat ürün anahtarı girilmeden yapılan kurulumdan sonra windowsu şimdi etkinleştir seçeneğinden oem ürün anahtarı girildiği takdirde windows etkinleştiriliyor. Her ne kadar deneme imkanım olmasada anlatılanlar doğru ise başka birisinden kopyalayacağınız veya internetten yayınlanan onca vista dvd lerden indireceğiniz kurulum dvd ile yapacağınız ürün anahtarı girmeden kurulumlardan sonra etkinleştirme seçeneğinden laptopun altındaki sertifikada yazan ürün anahtarını girerek sorunsuz etkiğnleştirme yapabilirsiniz.

--------------------------------------------------------
    -------------------------------------------------------

Marifet iltifata tabidir.İltifatsız Marifet Zâyidir

Uğur DAŞDEMİR.
    Bilg.Tekn.Ve.Prog.Tekn.
    Web Tasarım Uzmanı
    Sistek Destek Uzmanı
    MCP olduk gerisi için dua ediyorum ....

Bana Ulaşın;

http://www.ugurdasdemir.com
    http://www.interxcomputer.com
  •  05-08-2008, 19:57 18107 Cevap 18082

Atilla TURKAN:

Merhabalar

işletmemizde lenovo3000 marka bilgisayarlar kullanıyoruz, harddisklerin partitions larında EISA utiltys die 4,5 gb lık bölümler var eisa sistem recovery sanırım ama bu yapıya erişemiyorum lenovo tr yi arıyorum ama teknik ekibe iki gündür ulaşamıyorum lenovo web sayfasında da gerekli dokumana yada veriye ulaşamadım. Bu eisa alanına nasıl ulaşabilirim bilgisayar açılışında bir tuş kombinasyonu ilemidir yoksa bir başka yöntemimi var.

Teşekkürler...

DELL  lerdede var bu partition   start > run > diskmgmt.msc  > ile baktığınzda bir açıklama varmı ? recovery partition olabilme yad  raid vb sürücüler için gerekli yazılımların olduğu  driver olabilme ihtimali var .  IBM  partner ları ile görüştünüzmü ?

Özgür ŞENERDOĞAN

http://www.ozgursenerdogan.com
    http://www.hpdunyasi.com
  •  05-08-2008, 21:33 18122 Cevap 18107

Özgür bey merhabalar

disk management den baktım ve oradan öğrendim eisa utilitys partitions yazıyor.. ama F12 buraya ulaşmıyor

ve ayrıca dizüstü değil desktop pc..

REPUBLIC OF FENERBAHCE
  •  05-09-2008, 11:25 18218 Cevap 18122

Merhaba,

Öncelikle F11 tuşunu deneyin eğer çözüme ulaşamaz iseniz Lenovo ile birlikte gelen Cd'ler arasında Recovery Cd olması gerekiyor bununla erişebilirsiniz.

Tek bildiğim birşey var o da hiçbirşey bilmediğimdir.
  •  05-09-2008, 17:40 18291 Cevap 18218

Rafet hocam teşekkür ederim lenovo splash ekranında f11 işe yaradı.

REPUBLIC OF FENERBAHCE
  •  05-09-2008, 22:50 18328 Cevap 18291

Atilla TURKAN:

Rafet hocam teşekkür ederim lenovo splash ekranında f11 işe yaradı.

Sorununuzun çözüldüğüne sevindim. Ayrıca geri bildirim için ben teşekkür ederim.

Tek bildiğim birşey var o da hiçbirşey bilmediğimdir.
RSS haberlerini XML olarak görüntüle