ÇÖZÜMPARK

Çözümsüz Sorunuz Kalmasın
ÇözümPark'a hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA
Ana Sayfa Makaleler Forumlar Resimler Dosyalar Biz Kimiz? Online Destek İletişim

ISA 2006 Firewall client

Son Mesajınız 05-04-2008, 22:12 erhancoult tarafından gönderildi. 5 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  05-03-2008, 22:00 16953

ISA 2006 Firewall client

Herkese Merhabalar

ISA Server 2006 kullanıyorum.Daha önce sistemde secure nat clientleri kullanıyordum.Şu an firewall cliente geçmek istiyorum.Firewall client yazılımını sorunsuz kuruyorum ama clientler nete çıkmıyor.Firewall client disabled oalrak gözüküyor ve clientler ISA server i görmüyor.ISA yı manulel oalrak göstermek istediğimde de aynı sorunla karşılaşıyorum.ISA client üzerinde Test dediğim anda no isa server... msjı geliyor.Ayrıca apply defaullt setting nows dediğim zaman aşağıdaki mesajla karşılaşıyorum.

http://img91.imageshack.us/img91/5803/firewallqo9.jpg

NOT:ISA DC üzerinde çalışan sistem...

Bu konuda bilgisi olan hocalarımın yardımını bekliyorum.

Şimdiden Teşekkürler...

•  05-04-2008, 0:26 16986 Cevap 16953

Cevap : ISA 2006 Firewall client

Merhaba

client kullanıcısı user grubunda sanırım onun için ayarları kaydedemiyor. Yetki vererek bu sorunu aşabilirsiniz yada isa client ın isa server ı otomatik görmesi için şu ayarı yapmalısınız

ISA üzerinde networks > internal > auto discovery" tabında, 'publish automatic discovery information' seçeneği işaretli olacak. Daha sonra DNS üzerinde bir CNAME kaydı açmalısın. kaydın adı 'WPAD' olmalı, fqdn olarak ise ISA serverın fqdn'ini yazacaksın. clientların DNS cachelerini temizledikten sonra artık ISA'yı algılamaya başlayacaktır...

We are the children of Ottoman EMPIRE
    They Conquered all of the world
    Now it is time to conquer again...

Buğra Keskin
    MCP, MCSA +S+M,
    MCSE +S+M / 2003
    bugrakeskin.com
  •  05-04-2008, 12:11 17009 Cevap 16986

ISA external bacakta file and printer sharing disable mı?

Site üzerinde ISA nın DC üzerinde nasıl yapılandırılacagı ile ilgili makaleler okumanızı öneririm.

Birol AYDUGAN
    admin@birolca.com
    System&Network&Database ADMIN
    Trainer&Instructor&IT Professional
    http://birolca.com http://cozumpark.com
  •  05-04-2008, 15:45 17018 Cevap 17009

Herhabalar;

ISA Dc yapılandırmasında herhangi bir sorun yok.Makalelere daha önce gözatmıştım.Ayrıca ISA ext bacakta file and printer sharibg disabled durumda.

Buğra beyin bilgileri doğrultusunda şu an frirewall client çalışıyor.ISA server otomatik bağlanıyorum.Clientler de nete çıkıyor.Yalnız Client etki alanına oturum açtığı zaman firewall client çalışıyor yalnız permissions larla ilgili sorun hela devam ediyor..İlk postumda belirttiğim mesajı yine alıyorum.(client etki alanına oturum açtığı zaman)

Ama localde böyle bir sorun olmuyor.Acaba authentication ile ilgili bir sorun mu? Çünki daha sonra ISA altında web proxy/ authantication altında require all users to authenticate seceneğini işaretleyip değişklikleri uygulayıp clienti yeniden başlatıorum ama bu sefer firewall clientte devre dışı kalıyor.PErmisionlar yada kimlik dogrualam ilgli bir sorun var ama tam oalrak çözemedim.

clientlere nasıl bir yetki vermem lazım yada authentication sorunun nasıl aşıcam ..

Tekrar Teşekkürler...

.

•  05-04-2008, 21:26 17064 Cevap 17018

Şimdi otomatik olarak isa clientı isa serverı görüyorsa sorun nerde anlayamadım? dns de wpad açıp isa fw client ı otomatik gördürdükten sonra localde bu işe yarıyor mu diyorsunuz?

We are the children of Ottoman EMPIRE
    They Conquered all of the world
    Now it is time to conquer again...

Buğra Keskin
    MCP, MCSA +S+M,
    MCSE +S+M / 2003
    bugrakeskin.com
  •  05-04-2008, 22:12 17068 Cevap 17064

Merhaba Buğra bey

Demek istediğim tam olarak şu aynen yukarda da belirttiğim gibi şu an firewall client ler çalışıyor.Ama  daha sonra ISA altında web proxy/ authantication altında require all users to authenticate seceneğini kullanarak kullanıcıları monitor etmek istiyorum.Ama bu seçeneği uyguladığım zaman Firewall client disabled duruma geliyor.Daha sonra seçeneği iptal ettiğim zaman tekrar sorunsuz çalışıyor.

İzinlerle ilgili hata yı çözdüm.Tamamen benden kaynakjlanan bi hata :)

ISA client default ayarlara yönetici modunda değilde user modunda dönmeye çalıştığımdan kaynaklanıyormuş.Aslında böyle bir sorunda yokmuş :)

Ayrıca sizin verdiğiniz bilgiler doğrultusunda kaynağıda sunuyorum.Benim gibi zorlanan arkadaşlar olursa mutlak işlerine yarayacaktır.

http://www.isaserver.org/tutorials/Configuring-WPAD-Support-ISA-Firewall-Web-Proxy-Firewall-Clients.html

Son olarakta authentication sorunu neden kaynaklanabilir?

Tekrar Teşekkürler

RSS haberlerini XML olarak görüntüle