ÇÖZÜMPARK

Çözümsüz Sorunuz Kalmasın.
ÇözümPark'a hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA
Ana Sayfa Makaleler Forumlar Resimler Dosyalar Biz Kimiz? Online Destek In Progress İletişim

IDS

Son Mesajınız 05-03-2008, 0:11 Eser SOLMAZ tarafından gönderildi. 24 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  05-02-2008, 23:14 16739

IDS

Merhabalar,

IDS için ISA server yeterlimidir yoksa donanımsal bir cihaz daha iyi bir çözüm olur mu? Ayrıca 802.1x kurmak yerine (kurulumu zahmetli ve yönetimi zor) IDS kullansak sisteme yapılacak atakları (layer 7 seviyesinde) engellemiş olabilirmiyiz?

Kamilonat.com

Tezhipsanati.org

Etiketi :
  •  05-02-2008, 23:16 16743 Cevap 16739

Cevap : IDS

Kamil abi 802.1x ile IDS tamamen farklı konular ki IDS de dışarda gelecek atakları kesmeyi planlarsın ( Bu arada ISA dan IDS olmaz bence ISS Proventia derim bu konuda ) ama 802.1x de ise local network teki portları korursun diyebiliriz....
    "İman, kalben bilip tasdik etme, dil ile söyleyip ikrar etme, beden uzuvlarıyla da amel etmektir."

(Hz. Ali r.a. Kütüb-i Sitte, 16. Cilt , Sf. 492)

http://www.esersolmaz.com
  •  05-02-2008, 23:17 16744 Cevap 16739

Kamil Onat:

Merhabalar,

IDS için ISA server yeterlimidir yoksa donanımsal bir cihaz daha iyi bir çözüm olur mu? Ayrıca 802.1x kurmak yerine (kurulumu zahmetli ve yönetimi zor) IDS kullansak sisteme yapılacak atakları (layer 7 seviyesinde) engellemiş olabilirmiyiz?

Merhaba  , IDS IPS gibi   ürünler için Cisco firmasının ürünlerini incelemenizi öneririm . 

Özgür ŞENERDOĞAN
  •  05-02-2008, 23:21 16747 Cevap 16743

Eser Hocam evet IDS ile dışarıdan gelen ataklara engel oluruz bu doğru. Ama benim WAN ım firewall ın (Juniper SSG 550) bir portuna giriyor oraya girmeden önce araya bir IDS cihazı koyarsam bu durumda network teki tüm kullanıcılarda sisteme erişirken IDS in kontrolünden geçmiş olmaz mı?

Kamilonat.com

Tezhipsanati.org

•  05-02-2008, 23:25 16752 Cevap 16747

Kamil Onat:
    Eser Hocam evet IDS ile dışarıdan gelen ataklara engel oluruz bu doğru. Ama benim WAN ım firewall ın (Juniper SSG 550) bir portuna giriyor oraya girmeden önce araya bir IDS cihazı koyarsam bu durumda network teki tüm kullanıcılarda sisteme erişirken IDS in kontrolünden geçmiş olmaz mı?

Merhaba;
    SSG550 Deep Inspection aktif değilmi ?
    aktif ise bence gerek yok
    selamlar

EK ; :)
    Cihazı network ile server arasına koyarsanız kontrollü erişim sağlarsınız.Ama performans  kaybı  yaşayacağınızı tahmin ediyorsunuz değilmi ?

F1 Savaş Demir
    Fortinet Certificated Network Professional (FCNSP)
    Netgear Certificated Network Professional
    www.FortinetTurkiye.com
    www.F1Teknoloji.Net
    www.FortinetTurkey.com

Etiketi :,,,,
  •  05-02-2008, 23:26 16754 Cevap 16747

abi sana direk laz derler söliyim ....

Sen IDS varsa juniper ile metro gdat ll fr artık ne varsa arasına koymalısın ki IDS deyipde ISA koyacaksan koy kenara elektirkte verme ::::))))

"İman, kalben bilip tasdik etme, dil ile söyleyip ikrar etme, beden uzuvlarıyla da amel etmektir."

•  05-02-2008, 23:32 16759 Cevap 16752

Evet performans kaybı yaşayacağımı biliyorum ama bunun ne kadar büyük yada rahatsız edici olacağını henüz bilmiyorum. Sizin bilginiz var mı bu performans kaybının büyüklüğü ile ilgili olarak?

Kamilonat.com

Tezhipsanati.org

•  05-02-2008, 23:34 16761 Cevap 16754

Eser SOLMAZ:

abi sana direk laz derler söliyim ....

Sen IDS varsa juniper ile metro gdat ll fr artık ne varsa arasına koymalısın ki IDS deyipde ISA koyacaksan koy kenara elektirkte verme ::::))))

Geç bakalım dalganı :))) Buldun çömez IT manageri (Makama dikkatini çekerim O benim Stick out tongue) henüz bir IDS cihazım yok sadece juniperim var.

Kamilonat.com

Tezhipsanati.org

•  05-02-2008, 23:39 16765 Cevap 16761

abi sorması ayıptır sizin yıllık bir IT bütçeniz varmı ??

•  05-02-2008, 23:39 16766 Cevap 16759

Host IPS kullanabilirsiniz.Ids ler günümüz itibari ile demode oldular bunların yerine network ile internet arasına ips cihazları donanım yada yazılım büyük şirketlerinde sunucularını içerideki kullanıcılardan korumak için Host Based Intrusion Systems Donanım yada Yazılımlar Kullanmaktadır.
    Siz nasıl bir senaryo düşünüyorsunuz.Network bilginizi verirmisiniz ?

F1 Savaş Demir
    www.FortinetTurkiye.com
    www.F1Teknoloji.Net
    www.FortinetTurkey.com

•  05-02-2008, 23:40 16767 Cevap 16765

Eser SOLMAZ:
    abi sorması ayıptır sizin yıllık bir IT bütçeniz varmı ??

Eser Bey haklı sağlam bir bütçe ister bu sistem :)

F1 Savaş Demir
    www.FortinetTurkiye.com
    www.F1Teknoloji.Net
    www.FortinetTurkey.com

•  05-02-2008, 23:45 16770 Cevap 16766

Yıllık değil ama görüp göreceğimiz son bir bütçe verdiler. Server ve storage alacağız. Birde güvenlik için en ucuzundan ama performanslı bir çözüm için napabilirizi düşünüyorum. Networke gelince. Lan (Bilgi işlemdeki pc ler ve serverler)  Untrust (internet) Wan (Uzak ofisler) ve DMZ (web mail dns server) ten oluşan bir yapı.

Kamilonat.com

Tezhipsanati.org

•  05-02-2008, 23:47 16771 Cevap 16770

abi bütçeyi merak ettim özelden sölermsiin rica etsem ...

•  05-02-2008, 23:47 16772 Cevap 16770

Kamil abi bu eser böyle artisttir işte bunuda böyle seviyorum .

MVP
    Herşeyden önce insanız....
    yorumlarınızı bekliyoruz

hakanuzuner.com
    ÇözümPark Bannerları
    HP Ürünleri Hakkında herşey burada
  •  05-02-2008, 23:49 16776 Cevap 16770

Kamil Onat:
    Yıllık değil ama görüp göreceğimiz son bir bütçe verdiler. Server ve storage alacağız. Birde güvenlik için en ucuzundan ama performanslı bir çözüm için napabilirizi düşünüyorum. Networke gelince. Lan (Bilgi işlemdeki pc ler ve serverler)  Untrust (internet) Wan (Uzak ofisler) ve DMZ (web mail dns server) ten oluşan bir yapı.

Lan (Bilgi işlemdeki pc ler ve serverler)  Serverlara saldırma ihtimali varmı bu kişilerin ?
    Untrust (internet) Wan (Uzak ofisler) ve DMZ (web mail dns server) Bu bağlantılar için mevcut cihaz yeterlidir.

F1 Savaş Demir
    www.FortinetTurkiye.com
    www.F1Teknoloji.Net
    www.FortinetTurkey.com

•  05-02-2008, 23:51 16777 Cevap 16776

Savaş hocam şimdi sana bir fortinet kilitleyecek hazır ol :)

MVP
    Herşeyden önce insanız....
    yorumlarınızı bekliyoruz

hakanuzuner.com
    ÇözümPark Bannerları
    HP Ürünleri Hakkında herşey burada
  •  05-02-2008, 23:53 16778 Cevap 16776

Hakanım haklısın artis ama napalım her güzelin bir kusuru oluyor işte :)) Eserim bütçeyi tahmin etmiş olmalısın 3- 5 server 1 storage (2 self li) birde firewall alacaz :) Ama sana özelden yazarım ayıp ettin.

Landakilerin saldırma ihtimali yok. Ama internetten saldırılma ihtimali var ve saldırılıyor. Ayrıca wan (uzak ofislerde) daki networke girebilecek yabancı kişiler network üzerinden sisteme erişebilirler. Oralarında güvenliği önemli IDS i internet ve wan ile serverlerin arasına koymayı düşünmüştüm.

Kamilonat.com

Tezhipsanati.org

•  05-02-2008, 23:53 16779 Cevap 16777

Savaş hocam şimdi sana bir fortinet kilitleyecek hazır ol :)

:) ben aldım mesajı Hakan Hocam,
    Server,Storage, ve kalan paraya ips

F1 Savaş Demir
    www.FortinetTurkiye.com
    www.F1Teknoloji.Net
    www.FortinetTurkey.com

•  05-02-2008, 23:55 16780 Cevap 16779

Hakan hocam kimse bana bişi kitlemeden sen benim firewall ım ol koru beni :)) tırstım ben yaw..

Kamilonat.com

Tezhipsanati.org

•  05-02-2008, 23:55 16781 Cevap 16778

Kamil Onat:

Hakanım haklısın artis ama napalım her güzelin bir kusuru oluyor işte :)) Eserim bütçeyi tahmin etmiş olmalısın 3- 5 server 1 storage (2 self li) birde firewall alacaz :) Ama sana özelden yazarım ayıp ettin.

Landakilerin saldırma ihtimali yok. Ama internetten saldırılma ihtimali var ve saldırılıyor. Ayrıca wan (uzak ofislerde) daki networke girebilecek yabancı kişiler network üzerinden sisteme erişebilirler. Oralarında güvenliği önemli IDS i internet ve wan ile serverlerin arasına koymayı düşünmüştüm.

Hocam bence internet ve wan dan gelen trafik networke girmeden ssg yi koyun.Yeterli olucaktır.
    selamlar

F1 Savaş Demir
    www.FortinetTurkiye.com
    www.F1Teknoloji.Net
    www.FortinetTurkey.com

•  05-02-2008, 23:58 16782 Cevap 16781

Savaş hocam internet ve wan sisteme girmeden önce arada ssg var şu anda. Ama ben layer 7 seviyesinde bir güvenlik düşündüğüm için sordum. huniper şu anda layer 4 te yapıyor bu güvenlik işini. Ama uygulama bazında nasıl yaparımı düşünüyorum.

Kamilonat.com

Tezhipsanati.org

•  05-03-2008, 0:02 16784 Cevap 16781

kamil abi bide sizinkiler biraz mezarcı anladıgım kadarı ile ucuz ucuz diyerekten yanlış ürünler almazsınız inşAllah.....

Peki sanallaştımayı düşünüyomusunuz ki bence düşünüyosunuz ama fiyatmı korkutuyo ???

IPS kolay alırsın bir ürün monte edersin config edersin bitti geçti ::)

Ama asıl omurgayı kurarken iyi düşünün bu kadar yatırım yapıpda sanallaştırmaya geçmemek hiç akıl karı olmaz bence....

•  05-03-2008, 0:05 16786 Cevap 16782

Hımmm :) Aplication Layer Firewall mı dedi biri :)
    fortigate ürünlerinin desteklediği bir özellikttir.Bu özellik ne işe yarar.Zararlı kod,virus, gibi sistemi tehlikeye atabilecek prokolleri decode ederek sisteme girmeden engellemenizi sağlar.yada bir protokel ile yapılacak hatalı müraacatı engeller.Örneğin bir script ile virus indirtmemek gibi.Yalnız bu özellikler zaten mevcutttaki juniper üzerinde vardır.Deep İnspection özelliği.Lisansınız var ise yapılandırmanız yeterlidir.
    Selamlar

F1 Savaş Demir
    www.FortinetTurkiye.com
    www.F1Teknoloji.Net
    www.FortinetTurkey.com

• Mes