ÇÖZÜMPARK

Çözümsüz Sorunuz Kalmasın.
ÇözümPark'a hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA
Ana Sayfa Makaleler Forumlar Resimler Dosyalar Biz Kimiz? Online Destek İletişim

name server

Son Mesajınız 05-03-2008, 0:16 Eser SOLMAZ tarafından gönderildi. 11 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  05-02-2008, 17:43 16638

name server

Mevcut yapımda bir 2  web server bir mail server birde dns server bulunmakta. Bu yayınlar bir firmadan aldığımız hat ve onların reserver ettiği ip ler üzerinde yapılmakta. nic.tr de tanımlamış olduğum name servere bu iplerden birisi verilmiş ve o name server bu yönlendirmeleri yapmakta. Ben yeni bir hat (Metro) dolayısı ile yei reserve ip ler aldım. name server linux ve ben kurmadığım için tam olaram bilgi sahibi değilim. Ben yeni bir name server kurup o name serverde yeni ip lerle tüm yönlendirmelerimi yapmak istiyorum. bu konuda bir makale bir bilgi vs varmıdır. İlk kez yapacağım için en ufak bir malumatım yoktur. Biliyormuşum gibi davranmayın lütfen :)

kamilonat.com
    hakanuzuner.com
    ÇözümPark Bannerları
    HP Ürünleri Hakkında herşey burada
  •  05-02-2008, 19:15 16653 Cevap 16643

Cevap : name server

Kullandıgınız Linux paketi ve KErnel nedir?

uname -all

Birol AYDUGAN
    admin@birolca.com
    System&Network&Database ADMIN
    Trainer&Instructor&IT Professional
    http://birolca.com http://cozumpark.com
  •  05-02-2008, 21:45 16690 Cevap 16653

Kamil abi merhaba;

igneleme sezdim ::))) Şimdi buna benzer bir proje yeni çıkardım ben MS oalrak ama eger sen linux değil DNS sunucusunu ben bilinçli bir şekilde müdahale etmek istedigim için artık MS yapacam dersen ben yardımcı olurum....

yok linux dersen mutlaka birileri yardımcı olur

Hadi selametle.....

"İman, kalben bilip tasdik etme, dil ile söyleyip ikrar etme, beden uzuvlarıyla da amel etmektir."

(Hz. Ali r.a. Kütüb-i Sitte, 16. Cilt , Sf. 492)

http://www.esersolmaz.com
  •  05-02-2008, 22:37 16713 Cevap 16690

Merhabalar,

Kusura bakmayın eksik bilgi vererek cevap vermenize yardımcı olamadım bilmeyerek. Yeni name serverin linux olmasını istemiyorum. Yeni yapı MS ağırlıklı olacağı için (Sadece DB ler linux üzerinde) Herşeyi MS ta tutmak istiyorum. Linux ta bin bir türlü klasöre ve dosyaya girip elle bir şeyleri değiştirmek hem zor ve hata oranı yüksek bir durum haline geldi. Bu sebeple yeni bir name server kurmak istiyorum diğerini devre dışı bırakmadan önce kurup deneyip test edip ondan sonra linux olanı iptal edeceğim. Şimdiden teşekkür ederim.

Not. Eser:  Bir kırtik iğne ve ima söz konusudur helbetStick out tongue ESX konusuna ithaf olaraktan. Hala mail gelmedi de senden :)

kamilonat.com
    hakanuzuner.com
    ÇözümPark Bannerları
    HP Ürünleri Hakkında herşey burada
  •  05-02-2008, 22:49 16725 Cevap 16715

Hakanım beni yaban ellere bırakmıyon demi. 1.5 aydır bir mail alamamışken isimimizi çözümleriz demi eser hocayla Big Smile Sen şimdi london yolcususunda Eser hocaya çok taş ta atmayalım sankim işimiz düşcek gibi kendisine ama. Senin dünya üzerindeki varlığın yeter Hakanım :)

Eser Hocam büyük yerden geldi emir sana artık bilmiyorum nasıl yaparız ama :)

kamilonat.com
    kamilonat.com
    kamilonat.com