Merhabalar,
SQL server çalışmaya bir süre önce başladım, çeşitli dökümanlar okudum, fakat pratik anlamda tecrübeli arkadaşlardan öğrenmek istediğim şeyler var.
Mesela
bu resimde SQL serverın authentication özelliğini ayarlıyoruz.
Yeni bir login olustururken de
kullanıcı için belirlediğimiz authentication secenegi var.
İlk resimde sectigimiz ile bu resimde sectigimiz birbiriyle direkt ilgilimi. Yani ilk resimde sectigimiz authentication tipine gore burda kullanıcı için authentication metodumu secebiliyoruz. İlk resmin anlamı sadece bu mudur? Başka bir amacı var mı?
İkinci sorum:
Windows authentication özelliği kullanılarak Windowsta tanımlı olan bir kullanıcıyı SQL serverda olusturup , bu user ile SQL serverın bulundugu PC ye giren bu kullanıcı izinlerine göre Enterprise managerda işlem yapabiliyor denemelerime göre.İzni olan database in tablolarına vb bakabiliyor.
Bir Login olusturduk diyelim. SQL authentication a sahip olsun. Bu kullanıcı biz SQL enterprise manager ı acarken databadeki tablolara vb bakarken işimize yarar mı. Yani ben bu kullanıcının haklarıyla database e girmek için ne zaman bu kullanıcının SQL autentication bilgisini kullanıcam. Enterprise manager bana kullanıcı adı ve şifre sormuyo bu kullanıcıyla ilgili.
Windows authenticationa sahip bir kullanıcıyı anlıyorum. Fakat nasıl bir senaryo olcakki SQL authentication ile olusturan kullanıcının haklarıyla database e baglanılsın.
Sevgiler