ÇözümPark

Çözümsüz Sorunuz Kalmasın.
ÇözümPark'a hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
ARA
Ana Sayfa Makaleler Forumlar Resimler Dosyalar Online Destek Biz Kimiz? İletişim

Cevap : Exchange 2007 Local - ISP Alternatifleri

•  05-09-2008, 15:16

Cevap : Exchange 2007 Local - ISP Alternatifleri

Bak şimdi hocam ben sana iki tane alternatif exchange mail atma ve alma yöntemi söyledim

1. Eğer localde güzel bir hattın var ise ve ben mail olayını localde bitirmek istiyorum hem alış hem verişte. Böyle diyorsan pop3 connector e gerek yok. ISP de sadece mx yönlendirmesi yapacaksın ve mail.xx.com domaini olan A kaydını local ip olarak düzelteceksin.

2. Eğer localde adsl kullanıyorsan;  exchange 2007 postacı görevi görür yani smart hosting tanımlaması yaparak mailler giderken ISP ile auth olarak onun ipsinden gidecek ve ISP de herhangi bir yönlendirme yapmıyorsun. Mailler ISP ye gelecek. Localde ki exch07 makinesinin üzerine kuracağın pop 3 connector ile ISP den mailleri çekeceksin. pop3 connector mailleri ilgili kullanıcıların mailbox larına aktaracaktır.

Eğer yapı 1. ise dışarıda ki notebook lar owa yada outlook anywhere ile exch07 ye bağlanıp mailleri güzelce çekecekler

Eğer yapı 2. ise yine notebook lar owa yada outlook anywhere ile çekecekler. Çünkü notebook kullanıcısının gelen bütün maillerini anlık olarak pop3 connector ile exchange e aktarılacak.

We are the children of Ottoman EMPIRE
    They Conquered all of the world
    Now it is time to conquer again...

Buğra Keskin
    MCP, MCSA +S+M,
    MCSE +S+M / 2003
    bugrakeskin.com
Tüm Konuya Bak