ÇÖZÜMPARK

Çözümsüz Sorunuz Kalmasın.
ÇözümPark'a hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
ARA
Ana Sayfa Makaleler Forumlar Resimler Dosyalar Biz Kimiz? Online Destek İletişim

RRAS ve Nat

  •  05-07-2008, 17:31

    RRAS ve Nat

    Merhaba ben internet erişimi olan bir network  içerisinde tamamen o network ten bagımsız  baska bir network yapıcam ve o ilk network içerisinden bir internet hattı alıyorum o internet hattı 192.168.10.x lu benim yapacagım ise 192.168.5.x li

    Yapmak istediğim kullanıcılar sadece uzak masaüstü yapabilsin diğer hiç bir port acık olmasın internet vs..

    Serverda 2 ethernet kartı var  bir internet ip si birde local e dağılan ip var .

    internet ip si 192.168.10.x

    local 192.168.5.x

    ben Nat yönlendirmesi  yaparak local deki  makinaların internete cıkıslarını sagladım uzak masaüstünüde ben şimdi uzakmasaüstü ve mail portları dışındaki bütün portları kapatmak local in erişimini durdurmak istiyorum . Enable Nat ve Enable Basic Firewall yaptım benim bildiğim zaten nat firewall u etkinleştirirsen otomatik bütün portlar kapanır sen gidip hizmetlerden tek tek check leyerek açarsın içerden dışarıya yada dısardan içeriye  erişimi saatlerdir bu natla oynasamda olmadı.

    Suan yönlendirmede sorun yok fakat local dekiler bütün portları kulalnabiliyor int vs...Nat firewall u etkinleştirince default bütün portların kapalı gelmesi gerekmiyormu? nasıl kapatırım 3389 ve mailler  haricini ?


    |MCP| |MCSA|
    Etiketi :
Tüm Konuya Bak