ÇözümPark

Çözümsüz Sorunuz Kalmasın.
ÇözümPark'a hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA
Ana Sayfa Makaleler Forumlar Resimler Dosyalar Online Destek Biz Kimiz? İletişim

Spam Sorunu

Son Mesajınız 04-13-2008, 22:17 Savas Demir tarafından gönderildi. 37 yanıt.
( Toplam 38 Mesaj ) 2 Sayfadan 2 -   < Onceki 1 2
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  04-07-2008, 4:19 10385 Cevap 9903

Cevap : Spam Sorunu

Teşekkür ederim aynı gün gördüm ama bende aynı şekilde yapmıştım ve tüm sistem durmuştu server internete girmiyordu, mailler, siteler ftp herşey şimdide aynısı oldu bende almış olduğum yedeği geri yükledim :) demekki one to one nat bizde olmuyor :D yinede ilginiz için çok saolun
  •  04-07-2008, 13:58 10513 Cevap 10385

Orhan Bey olmaması mümkün değil.Ben one to one natı yaptığımda internet çalışıyordu uzak masa üstü ile bağlıydım.Ama gördüğüm sizdeki sıkıntı mail enable ve pleks uygumalarıda aynı server üzerinde .Mail enableden ayarı bildiğim için yaptım.Plekse dokunmamın sebebi bilmiyor olmam.Bilmediğim bir şeye karışmam.ize önerim ip bloğunuzda mail sunucunuz ile web sunucularınızı ayırın.Yarın öbürgün başınız çok ağrıyacak bu iç dış ip eşlememenizden sebeb.Burdaki talihsizliğiniz cihazı kuran arkadaş başta bunu yapsa idi sizde sistemi ona göre entegre etse idiniz sıkıntınız olmayacaktı.Bilmiyorki yapmamış ama denilecek tek şey bu.Dmz de biçimlendirilmiş bloğu farklı verse yine sorun yok.

Selamlar 

F1 Savaş Demir
    Fortinet Certificated Network Professional (FCNSP)
    Netgear Certificated Network Professional
    www.FortinetTurkiye.com
    www.F1Teknoloji.Net
    www.FortinetTurkey.com

•  04-07-2008, 21:59 10679 Cevap 10513

Merhaba

Plesk konusunda destek olabilirim ?

sıkıntı tam olarak nedir ? 

MVP
    ---
    Herkes cevapladığı soruları cevapladıklarım bölümünden takip ederse sorular sonuca ulaşır.
    ---
    Herşeyden önce insanız....
    ---
    Reklamlar , sizlere hizmet sunabilmemiz için var....
    hakanuzuner.com
    ÇözümPark Bannerları</a
  •  04-10-2008, 0:55 11378 Cevap 10679

sanırım sorun plesk panel ile mailenable aynı sunucuda çalışıyor olması galiba pleski kurunca otomatik mailenablede kuruluyor, ayırmak içinde plesk expand lazım onu alacağım mail sunucu ile hostları komple ayıracağım.

Savaş beye tekrar çok teşekkür ediyorum ama ayarlar değişince ftp mail host internet hepsi durdu valla birde sanırım siz internal dan oluşturmuşsunuz bizde internaldan hiçbirşey bağlı değil dmz1den bağlı server, bu arada kurulumuda çözüm de Sinan bey yapmıştı ben kendisine sormuştum ipleri nasıl verebilirim diye natı kaldır dedi kaldırdım makina benim verdiğim ipyi aldı ama bu kezde mail göndermez olmuştu tekrar natı açtım bukez junk da olsa mailler gitti

durumu anlatabilmişimdir umarım :)

ben şimdi maille sunucusunu ayırıca diğer sunucuda mailenablede kalan mail hesaplarını yeni sunucudaki mailenableye taşıyablecekmiyim ve bu plesk expandı web sunucuyamı kuracağım yoksa mail sunucusunamı ?

Not : Bu konuya aboneyim ama cevap yazılınca mail gelmiyor bana

•  04-10-2008, 18:55 11620 Cevap 11378

Merhaba ayarlar değişince ftp durabilir mail hosting durmadı ama sizden arkadaş bana mail attı.Bende kendisine mesaj attım ve mesajımı aldı reply yaptı.Dmz de reel ip kullanacağınıza internaldada kullanabilirdiniz.Amacım dmz networkünde sorun olmadan mail serverınıza one to one nat yapmaktı ve bu oldu.Bu yüzden internalda kullandım.Yapınız yanlış kurulmuş.Kol kırık ise yamuk tutmuş ise yamuk kalmak zorunda değil dimi.Bunu düzeltmek için biraz cefa çekmeniz gerekiyordu.Ben sizde olan yapıya göre değil olması gerekene göre yapmıştım.Dünya kadar müşterim kullanıyor ve sorun yaşamıyoruz.Emin olun sizde diğer düzeltmeleri yaptıktan sonra yaşamayacaktınız .Konunun sonuna gelelim :) one to one nat çalışıyor.Ama size yaramıyor.Hosting yapan bir yer için çok önemli bir eksik şu an sizin için.Yardım isterseniz yine yardımcı oluruz.

saygılarımla 

F1 Savaş Demir
    www.FortinetTurkiye.com
    www.F1Teknoloji.Net
    www.FortinetTurkey.com

•  04-10-2008, 20:29 11626 Cevap 11620

plesk expan herhangi bir sunucu üzerinde olabilir ama tercihen web server da olmasıdır.

mail enabledeki postaları ve hesapları tabiki taşıyabilirsiniz.

MVP
    ---
    Herkes cevapladığı soruları cevapladıklarım bölümünden takip ederse sorular sonuca ulaşır.
    ---
    Herşeyden önce insanız....
    ---
    Reklamlar , sizlere hizmet sunabilmemiz için var....
    hakanuzuner.com
    ÇözümPark Bannerları</a
  •  04-11-2008, 14:03 11773 Cevap 11626

savaş bey beni sakın yanlış anlamayın size yardımarınızdan dolayı çok teşekkür ederim evet başta bizim firewall ayarlarımızın yanlış yapılması sorun teşkil ediyor cefasını çekmeye hazırım ama şuanda nereden başlayıp nasıl bitireceğimi bilmiyorum aklımdan geçense ankara çözme gidip sinan beye durumu aktarmak ve oradan bu ayarları sizin dediğiniz şeklinde değiştirtmek.

Ankara'ya gideceğim zaman ben çözmdeki Sinana beye neler söylememe lazım one to nat olayını yapacak değilmi sadece başka yapması gerekenelr varsa sizin gördüğünüz onları söyleyeyim sonradan tekrar uğraşmayalaım

•  04-13-2008, 22:17 12267 Cevap 11773

Olması gereken
    İnternete giriş ipniz ile internetten size gelinen ip adresinin aynı olması.
    selamlar

F1 Savaş Demir
    www.FortinetTurkiye.com
    www.F1Teknoloji.Net
    www.FortinetTurkey.com

( Toplam 38 Mesaj ) 2 Sayfadan 2 -   < Onceki 1 2
RSS haberlerini XML olarak görüntüle