merhaba,
sonunda 2003 exc sorunsuz kurdum arkadaşlar, ancak şöle bir ihtiyacim var, exc konusunda tecrübeli olanlardan yönlendirme olursa sevinirim:
-şubeli yapı var ama sadece fiziksel anlamda, her şube kendisi çıkıyor internete ve şubeler workgroup çalışıyor.
-domain sadece benim bulunduğum genel müdürlükte var ve devrede
-mail sistemine gelince; mail server ISP de ve tüm kullanıcılar (şubelerdekiler de dahil) POP3 kullanıyor.
şimdi ben exchange kurdum, ancak exc server merkezde, şimdi benim ISP deki POP3 hizmetini durdurup dışarıdan POP3 desteğini durdurarak kendi Exc serverımı dışarıdan da ulaşılabilir duruma getirebilmek için izlemem gereken yol nedir?(localde OWA sorunsuz çalışıyor). bu arada doamin adımızda yurtdışında bir firmada.
2-mevcut domain adı DOMAIN.LOCAL ve AD' de userlara verdiğim isimler şu şekilde : mesela ilhan mansız için ilhanm.domain.local.
Ama mevcut mail adreslerimizde ise adresler şu şekilde : imansiz@domain.com
şimdi yeni userlara default verdiği mail adresi mevcut mail adresi yapımıza uymuyor, ad' de user oluştururken mail adreslerinin default olarak mail isminde olduğu gibi yani ismin baş harfi+soyisim.domain.com şeklinde otomatik oluşması için ne yapabilirim? adsiedit ile yapılır diye düşünüyorum ama tam emin olmadığım için bodoslama dalmak istemiyorum.
şimdiden teşekkürler