ÇözümPark

Çözümsüz Sorunuz Kalmasın.
ÇözümPark'a hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA
Ana Sayfa Makaleler Forumlar Resimler Dosyalar Online Destek Biz Kimiz? İletişim

domain deki kullanıcılar takvim açamıyor

Son Mesajınız 05-15-2008, 12:50 Rahmi Dilli tarafından gönderildi. 6 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  05-15-2008, 10:23 19544

domain deki kullanıcılar takvim açamıyor

merhabalar active directory de gpo lar default olarak kullanılıyor ben gpolara girip çalışır halde olan domaini kurcalamak istemiyorum ama bir kullanıcı bilgisayarından takvimi sadece görmesi gerekiyor (değiştirme yapmıcak ama yapsada farketmez) fakat takvime tıkladığında kullanıcı haklarından kaynaklanan malum uyarıları veriyor (yetkiniz yok falan) bir takvim için kullanıcıyı yetkili gruplarada almak istemiyorum sizce ne yapmalıyım
    burda
  •  05-15-2008, 10:31 19547 Cevap 19544

Cevap : domain deki kullanıcılar takvim açamıyor

Selam.

Hocam tam anliyamadim.Yani istiyorsun ki kullanici mesela start menudeki saati kullan bilsin.yani onun ustunde takvimleri gosteryor.yoksa ben yanlish anladim.

•  05-15-2008, 10:33 19549 Cevap 19544

Merhaba

Eğer Sadece O kullanıcıya ait birşey yapmak istiyorsan O client'a gidip kullanıcın oturum açtığı ismi power user grubuna ekle veya gpo ile yapmak istiyorsan bu işi

Kullanıcının bulunduğu ou üzerinde propertis group policy kısımına girip ordaki policy'i edit dedikten sonra sırasıyla

Computer configuration--> Windows Settings--->> Security Settings-->Local Policies->User Right Assignments kısmına gelip ordan Change system time o kullanıcıyı eklersen sorunun cözülecektir

kolay gelsin.

Gidene Uzulme Sevse Gitmezdi Gelene Sevinme Oda Baskasından Geldi.
    ----
    cAn
  •  05-15-2008, 11:45 19568 Cevap 19547

Gursad:

Selam.

Hocam tam anliyamadim.Yani istiyorsun ki kullanici mesela start menudeki saati kullan bilsin.yani onun ustunde takvimleri gosteryor.yoksa ben yanlish anladim

evet aynen öyle locak olarak ayarlamak istiyorum  ama gpo larda bir değişiklik yapamadan bunu halletmem lazım ayrıca power user admin grubunada da almadan olmalı bildiğiniz bir yöntem varmı

burda
  •  05-15-2008, 12:02 19574 Cevap 19568

arakadaşlar ilgilenen herkese teşekkürler sorunu çödüm şöyle

secpol.msc den yerel ilkeler >>kullanıcı hkları ataması>>sistem saatini değiştir>> kullacıyı ekleyince sorun kalktı

burda
  •  05-15-2008, 12:04 19575 Cevap 19568

Bu tamamiyle yetki meselesi Mutlaka birinden birini yapman gerekiyor

kolay gelsin.

Gidene Uzulme Sevse Gitmezdi Gelene Sevinme Oda Baskasından Geldi.
    ----
    cAn
  •  05-15-2008, 12:50 19584 Cevap 19574

Geri bildirim için teşekkürler.

Forum Kuralları http://cozumpark.com/forums/thread/650.aspx
    Açtığınız/cevapladığınız konulara etiket eklediniz mi?
RSS haberlerini XML olarak görüntüle