ÇözümPark

Çözümsüz Sorunuz Kalmasın.
ÇözümPark'a hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA
Ana Sayfa Makaleler Forumlar Resimler Dosyalar Online Destek Biz Kimiz? İletişim

Exchange 2007'de OWA Sorunu

Son Mesajınız 05-16-2008, 16:27 Buğra Keskin tarafından gönderildi. 5 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  05-14-2008, 12:06 19274

Exchange 2007'de OWA Sorunu

Merhabalar,

Owa konusunda sorun yaşamaktayım, kullanıcıların bazıleri ( yaklaşık %90nı) owa giriş ekranında kullanıcı adı ve şifresini yazdıgında owa'ya giriş yapamıyor.. Aynı kullanıcılar mail2web'den de kullanıcı adı ve şifrelerini yazdıklarında giriş yapamıyorlar. Exchange üzerinden baktıgımdan kullanıcı bazlı owa ile pop3 ayarları açık ve exchange'in servisleride açık. SP1 de kurulu durumda. Sorunun çözümünü bulamadım.

Bir diğer problemim Outlook2003 kullananlara okundu mesajı şu formatta gidiyor :

©letiniz 14 May¹s 2008 Çarºamba 11:00:19 (GMT+02:00) Atina, Beyrut, ©stanbul, Minsk tarihinde okundu.

Yalnız Outlook 2000 veya XP kullananlarda okundu mesajlarında karekter sorunu yaşamıyorlar.

Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum

•  05-14-2008, 12:45 19291 Cevap 19274

Cevap : Exchange 2007'de OWA Sorunu

Merhaba

öncelikle owa üzerinde logon olmak isteyen kullanıcılar bir hata alıyor mu , ikinci olarak bu kullanıcılar logonname@domainname şekilnde mi logon oluyor owa ekranı için logon seçeneklerini değiştirdiniz mi ?

bu kullanıcılar standart domain isminden farklı bir mail e sahip ise bunlar için farklı bir virtual directory veya logon için fqdn i şart koşanız gerekli

outlook versiyonu tr mi eng mi ? 

MVP
    ---
    Video bölümü için lütfen 800x600 boyutlarında çekilmiş videolarınız gönderin .yoksa yayınlama imkanımız bulunmamaktadır
    ---
    Herkes cevapladığı soruları cevapladıklarım bölümünden takip ederse sorular sonuca ulaşır.
    ---
    Herşeyden önce insanız....
    ---
    Reklamlar , sizlere hizmet sunabilmemiz için var....
    hakanuzuner.com
    ÇözümPark Bannerları
  •  05-14-2008, 13:35 19308 Cevap 19291

Hakan Hocam,

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Owada kullanıcı adı ve şifre girdiğimde "kullanıcı adı veya şifre hatalı" hatasını veriyor. Owa giriş ayarlarında authentication sekmesinde User logon name seçip Logon Domain'den kendi domainimi seçtim. Bu yüzden sadece kullanıcı adı ve şifre girmemiz yetiyor. Sorun öyleki ben owa'yı kullanabiliyorken BT'den başka arkadaşım kullanamıyor ve owa şu an sadece iç networke açık, bu sorunu çözmeden dışarıya açmak istemiyorum. Ama dediğiniz gibi kullanıcıların mail suffixleri domain adından farklıdır.

Outlook2003'ler ingilizcedir.

•  05-14-2008, 14:31 19334 Cevap 19308

Merhaba

IIS in güvenlik ayarları ile oynadınız mı ? 

We are the children of Ottoman EMPIRE
    They Conquered all of the world
    Now it is time to conquer again...

Buğra Keskin
    MCP, MCSA +S+M,
    MCSE +S+M / 2003
    bugrakeskin.com
  •  05-14-2008, 14:41 19337 Cevap 19334

Hayır, herhangi bir değişiklik yapmadım
  •  05-16-2008, 16:27 19916 Cevap 19337

exchange için iis dizinlerini yeniden oluşturmayı dener misiniz

ilk önce iis i kaldırın, sonra tekrar kurun

sonra cmd consola gidin, C:\program files\microsoft\exchange server\bin klasörüne düşün

exsetup.exe /mode:uninstall /roles:ca komutuyla ca rolünü kaldırın

kalktıktan sonra aşağıda ki komutla tekrar kurun

exsetup.exe /mode:install /roles:ca

sonra iis de ki owa dizinlerini aşağıda ki komutlarla oluşturun

exchange management shell i açın

get-owavirtualdirectory -server server_name -DomainController dc_name | ? {$_.OwaVersion -eq "Exchange2003or2000"} | remove-owavirtualdirectory -DomainController dc_name

new-OwaVirtualDirectory -OwaVersion "Exchange2003or2000" -VirtualDirectoryType "Mailboxes" -DomainController dc_name

new-OwaVirtualDirectory -OwaVersion "Exchange2003or2000" -VirtualDirectoryType "Exadmin" -DomainController dc_name

new-OwaVirtualDirectory -OwaVersion "Exchange2003or2000" -VirtualDirectoryType "PublicFolders" -DomainController dc_name

new-OwaVirtualDirectory -OwaVersion "Exchange2003or2000" -VirtualDirectoryType "exchweb" -DomainController dc_name

We are the children of Ottoman EMPIRE
    They Conquered all of the world
    Now it is time to conquer again...

Buğra Keskin
    MCP, MCSA +S+M,
    MCSE +S+M / 2003
    bugrakeskin.com
    Etiketi :,
RSS haberlerini XML olarak görüntüle