ÇözümPark

Çözümsüz Sorunuz Kalmasın.
ÇözümPark'a hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA
Ana Sayfa Makaleler Forumlar Resimler Dosyalar Online Destek Biz Kimiz? İletişim

Motivasyonsuzluk

Son Mesajınız 05-07-2008, 13:55 ilkeracikgoz tarafından gönderildi. 19 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  05-02-2008, 11:08 16526

Motivasyonsuzluk

Herkese merhabalar,

Bu aralar aşırı derecede motivasyonsuzum. Bunun baharla ilişkisi muhakkak vardır. Fakat benim motivasyonsuzluğumuzun asıl sebebi 1994 yılından bu yana sektörde olmama rağmen iyi bir derecede bilgisayar bilgimin olmamasıdır. Şuan 29 yaşındayım. Forumdaki bazı arkadaşlara bakıyorum yaşları çok genç ve gereçketen bilgi ve tecrübe noktasında epey ilerideler. Acaba yaş olarak çok mu geç kaldım. Şimdi başlasam sektörde bilgi noktasında belli bir seviyeye ulaşabilirmiyim. Bir yandan Açıköğretim 2.sınıfı okuyorum, bir yandan kendimi mcse eğitimlerine çalışmayı zorluyorum. Fakat hiç birisinde başarılı olamıyorum.

Konu ile ilgili sitedeki dostlarımdan F1 talep ediyorum.

Herkese saygı ve sevgiler....

Not: Kişisel sıkıntılarımdan dolayı forumu meşgul ettiğim için özür dilerim.

"Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatında lezzet alır"
  •  05-02-2008, 11:44 16535 Cevap 16526

Cevap : Motivasyonsuzluk

Merhaba Bülent bey;

Yaşınız 29 hiç bir şey için geç değil okumak öğrenmek çitayı yüksetmek her şey sizin bizlerin elinde bende 28 yaşındayım ve kendimi bazı konularda yeterli görmüyorum ama akşam eve gidince bilgisayarın başına oturup site üzerinden yayınlanan makaleleri okuyorum notlar alıyorum bir şekilde kendimizi geliştirmemiz lazım bunun farkındayım hiç bir şey için geç kalmış değilsiniz siz yeterki isteyin geriri ip söküğü gibi gelir çok bunaldıysanız 1 hafta tatil yapın kafanızı dinleyin her şeyi öğrenmek için çaba göstermeyin bir konuda uzman diğer konularda fikir sahibi olun böylesi benim için en güzeli çalıştığınız iş yerinden memnun değilseniz başka bir firmayı deneyin kendinizi iyi hissetmek için alternatif çok En azından çözüm park gibi bir portalda bulunuyorsunuz soruyor yazılanları okuyor ve öğreniyorsunuz :) benden bu kadar umarım biraz yardımcı olabilmişimdir...

Sorunlar, onları yaratanların mantığı ile çözümlenemez "Albert Einstein"
  •  05-02-2008, 11:48 16537 Cevap 16535

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim Ertan Bey
  •  05-02-2008, 13:11 16557 Cevap 16526

Merhaba,

"Beyin" öğrenebildiği sürece insan her zaman gençtir. Girmiş olduğum eğitimlerin pek çoğunda 40 yaş üzeri insanlar bile var ve bu insanlar da yıllarını bu sektörde harcamış, ama yeterli bilgiye sahip olmadıklarını düşünen insanlardır.

Bilginizin çok yeterli olmadığını görebilecek kadar objektif ve akıllı biri iseniz gerisi önemli değildir.

Şimdiden başarılar dilerim.

MCPS, MCSA, MCSE, MCNPS
    MCTS: SQL Server 2005
    CCNA

http://MesutSariyar.com
    Msn: cozumpark@hotmail.com
  •  05-02-2008, 13:59 16567 Cevap 16557

Selam

http://cozumpark.com/forums/thread/13880.aspx burada yazanları okur musunuz?

Birde http://cozumpark.com/forums/thread/15320.aspx burada adı geçen filmi seyretmenizi tavsiye ederim. İlave olarak bütün kas kontrolünü kaybeden, tek kontrol edebildiği yeri, sol göz kapağı olan bir adamın hayatını anlatan Kelebek ve Dalgıç filminide seyretmenizi öneririm. Ayrıca Mesut Beyin dediği gibi  ""Beyin" öğrenebildiği sürece insan her zaman gençtir" siz yeterki birşeyler öğrenme çabasında olun.

Her gemi sığına bileceği sakin bir liman arar
    -------------------------------------------------------------
    Oyun bitince şahta piyonda aynı kutuya girer
    -------------------------------------------------------------
    Gideceği limanı bilmeyene hiçbir rüzgardan hayır gelmez
  •  05-02-2008, 14:18 16575 Cevap 16567

Mesut Bey ve sinan Bey, ilgilerinizden dolayı tşk ederim...
  •  05-05-2008, 15:00 17176 Cevap 16575

Gördüğüm kadarı ile arkadaşlar sorunuza çok güzel cevaplar vermişler. Ben de bir ara tıpkı sizin gibi düşünüyordum. Hatta bu ruh halinden henüz kurtulduğumu size söyleyebilirim. Bence burda anahtar insanın kendini tanıması ve buna paralel kendine net bir hedef belirlemesi. Zaten kendinizi gerçekten bildiğiniz ve tanıdığınız zaman aklınızdaki bir çok sorunun cevabı kendiliğinden geliyor. Sonrasında ise hedefinizi belirleyin ve ona doğru ilerlemek için gerekli tüm adımları atın.

Ben 31 yaşındayım ve sektördeki maceram henüz 8 senelik. ama şu anda kendimi daha rahat hissediyorum. Yaş konusunda hiç kendinizi demotive etmeyin bilgi yaş, dil, din, ırk seçmez. İnsan kendisine ve hedeflerine uygun bilgiyi seçer, sizde kendinize uygun olanı seçin böylelikle kafanızdaki bulanıklığı dağıtın önünüzü görün :) açılın rahatlayın ferahlayın... kim tutar sizi...

Saygılar,

Bilmek, hakim olmaktır. <Bacon>

Sormaz ki bilsin, sorsa bilirdi. Bilmez ki sorsun bilse sorardı...
  •  05-05-2008, 15:30 17190 Cevap 17176

Azim varsa çözüm vardır ve başarı kaçınılmazdır.
    Birol AYDUGAN
    admin@birolca.com
    System&Network&Database ADMIN
    Trainer&Instructor&IT Professional
    http://birolca.com http://cozumpark.com
  •  05-05-2008, 16:08 17201 Cevap 17176

ilkeracikgoz:

Gördüğüm kadarı ile arkadaşlar sorunuza çok güzel cevaplar vermişler. Ben de bir ara tıpkı sizin gibi düşünüyordum. Hatta bu ruh halinden henüz kurtulduğumu size söyleyebilirim. Bence burda anahtar insanın kendini tanıması ve buna paralel kendine net bir hedef belirlemesi. Zaten kendinizi gerçekten bildiğiniz ve tanıdığınız zaman aklınızdaki bir çok sorunun cevabı kendiliğinden geliyor. Sonrasında ise hedefinizi belirleyin ve ona doğru ilerlemek için gerekli tüm adımları atın.

Ben 31 yaşındayım ve sektördeki maceram henüz 8 senelik. ama şu anda kendimi daha rahat hissediyorum. Yaş konusunda hiç kendinizi demotive etmeyin bilgi yaş, dil, din, ırk seçmez. İnsan kendisine ve hedeflerine uygun bilgiyi seçer, sizde kendinize uygun olanı seçin böylelikle kafanızdaki bulanıklığı dağıtın önünüzü görün :) açılın rahatlayın ferahlayın... kim tutar sizi...

Saygılar,

Şuan gerçekten kendimi daha iyi hissediyorum. Herkese çok teşekkürler...

•  05-05-2008, 17:07 17223 Cevap 17201

Biz her zaman ihtiyaç duyduğunuz anda yanınızda olucağız.

Birol AYDUGAN
    admin@birolca.com
  •  05-05-2008, 17:12 17224 Cevap 17223

Birol Aydugan:

Biz her zaman ihtiyaç duyduğunuz anda yanınızda olucağız.

Çok teşekkür ederim Birol Hocam.

•  05-06-2008, 12:14 17427 Cevap 17224

Merhaba, size örnek teşkil edebileceğinden biraz kendimden bahsedeyim. bir çok olumsuz neden yüzünden 14 yaşımda tornacı olarak çalışmaya başladım. açık öğretim sayesinde orta okul okudum şuan lise okuyorum. bu sektöre girdiğimde yaşım 25 civarıydı. şuan 28 yaşındayım :)

en iyi öğretmen meraktır, azim ve sabırın olduğu yerde ise başarılı olmamak için hiç bir neden yoktur. siz yeterki yaptığınız işten zevk alın.

•  05-06-2008, 14:40 17485 Cevap 16526

bak hepimiz burada saygı değer abilerimizden her geçen gün yeni şeyler öğreniyoruz. çok sıkılmaa gerek yok. hayatı yaşa boşver zamanla bilgilerin artacaktır.
  •  05-06-2008, 15:01 17493 Cevap 17485

Selo_1:
    bak hepimiz burada saygı değer abilerimizden her geçen gün yeni şeyler öğreniyoruz. çok sıkılmaa gerek yok. hayatı yaşa boşver zamanla bilgilerin artacaktır.

Sizlerin sayesinde kendimi daha iyi hissediyorum artık

•  05-06-2008, 20:42 17576 Cevap 17493

Ya çözümpark terapipark a dönmüş vallahi

arkadaşlar bendede bir yorgunluk var nasıl yaparız Big Smile

yazanların eline sağlık . Bülent bey sanırım gazı aldınız . 

MVP
    Herşeyden önce insanız....
    hakanuzuner.com
    ÇözümPark Bannerları
    HP Ürünleri Hakkında herşey burada
  •  05-07-2008, 0:53 17610 Cevap 17576

en son ne zaman tatile çıktınız :)
    Birol AYDUGAN
    admin@birolca.com
  •  05-07-2008, 8:27 17625 Cevap 17576

Hocam

Sizin yorgunluğu UK den başkası paklamaz. TR hudutlarında o yorgunluk geçmez derim Smile

ÇözümPark’ tan yeni bir hizmet, yine bir ilk!

http://www.omerkaradeniz.com
  •  05-07-2008, 13:34 17698 Cevap 17576

Hakan UZUNER:

Ya çözümpark terapipark a dönmüş vallahi

arkadaşlar bendede bir yorgunluk var nasıl yaparız Big Smile

yazanların eline sağlık . Bülent bey sanırım gazı aldınız . 

Evet Hakan hocam. Sitemiz dediğiniz gibi sadece bilişim portalı değil. Herkes sağolsun moralim düzelene kadar desteklerini esirgemediler.

Herkese sonsuz teşekkürler

•  05-07-2008, 13:35 17700 Cevap 17610

Birol Aydugan:

Ağustos ayı gelse 1 sene olacak.

•  05-07-2008, 13:55 17709 Cevap 17700

Birol Aydugan:

tatilmi ha evet... en son Halikarnasa karşı uzaktan exchange ile savaştığımı hatırlıyorum...  :o) sözde bilgisayarı resimleri yüklemek için almıştık...

Bilmek, hakim olmaktır. <Bacon>

Sormaz ki bilsin, sorsa bilirdi. Bilmez ki sorsun bilse sorardı...
RSS haberlerini XML olarak görüntüle