ÇözümPark

Çözümsüz Sorunuz Kalmasın.
ÇözümPark'a hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA
Ana Sayfa Makaleler Forumlar Resimler Dosyalar Online Destek Biz Kimiz? İletişim

Vpn sorunu

Son Mesajınız 05-13-2008, 9:33 denizaslan1980 tarafından gönderildi. 4 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  05-07-2008, 10:05 17652

Vpn sorunu

merhabalar

Bir kullanıcım Vpn üzerinden Başak sigortanın serverlarına bağlanıyor.

Sistemde ISA server var. ve kullanıcını tüm yektileri açık.

Firewall kapalı

Fakat Folder direction yapılmış offline folders lar var ve ben arada eşitleme hatası alıyorum.

Kullanıcım programı kullanınca normal çalışıyor fakat başka bir programa geçince Başak sigortanın yazılımı arka planda kalınca bağlantı kopuyor.

Böyle çalışan bir kaç sistemim var sorunsuz çalışıyor fakat. bu makinemde ki sıkıntıyı bir türlü çözemedim. 

Sistem kilitleniyor. Acaba eşitleme yaparken mi bir hatadır bu.

•  05-07-2008, 21:14 17824 Cevap 17652

Cevap : Vpn sorunu

Merhaba

folder redirection işlemini hangi dosyalar için yaptınız ve aldığınız hata da sorun hakkında detay var mı ?

bu makinenin ve diğer makinenin vpn için default gateway in remote network olup olmadığını kontrol edermisiniz.

MVP
    Herşeyden önce insanız....
    hakanuzuner.com
    ÇözümPark Bannerları
    HP Ürünleri Hakkında herşey burada
  •  05-08-2008, 9:33 17937 Cevap 17824

Öncelikle ilgiliniz için teşekkürler hakan hocam

Sanırım makinenin ağ kartı ile ilgili bir sıkıntı var çünkü makineye bazen ping atıyorum bazen atamıyorum networkten kopuyor gibi.

Yani Vpn bağlantısını yapıp kullanmadığı zaman kopmasının sebebi muhtemelen karşı makine arada ping paketleri gönderiyor fakat erişemeyince direk bağlantıyı koparıyor. Tabi burada şunu net bilmek gerekir. VPN bağlantısı sağlandıktan sonra server makine clienta ping paketleri gönderir mi? Ve erişmeyince nasıl davranır?

AmdTek AN983B network kartı var üzerinde bugün başka bir kart takıp tekrar denicem.

Ama internet iletişiminde veya server üzerinde çalışan uygulamalarında bir sıkıntı yaşamıyoruz. Umarım network kartındandır.

folder redirection işlemini Desktop ve my Documents için yapılmış durumda.

Arada aldığımız hata ise eşitleme hatası.

•  05-08-2008, 14:01 18020 Cevap 17937

Merhaba,

benzer sorunu daha önce bende yaşamıştım. Kullanıcı ADSL ile bağlandığında bir çok uygulama sorunsuz çalışıyor ancak folder eşitleme ve bazı intranet sayfalarında sorun oluyordu. TurkcellConnect kart üzerinden GPRS bağlantısı yaptığında ile sorun olmuyordu.

Sorun adsl modemin VPN geçiş özelliğinden kaynaklanıyordu. açık olduğu ve VPN bağlantısına izin verdiği halde bazen sorunlara neden olabiliyormuş. Elimizdeki başka bir modem ile değiştirince sorun giderilmişti.

Canan YÖRÜR
    Indesit Company AŞ.
    Information Technology Dpt - Turkey
    Technical Support
  •  05-13-2008, 9:33 18920 Cevap 18020

Format attım problem giderildi..
RSS haberlerini XML olarak görüntüle