ÇözümPark

Çözümsüz Sorunuz Kalmasın.
ÇözümPark'a hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA
Ana Sayfa Makaleler Forumlar Resimler Dosyalar Online Destek Biz Kimiz? İletişim

İE da gpo uygulanmış proxy değiştiremiyorum

Son Mesajınız 05-01-2008, 1:39 Ozgur Senerdogan tarafından gönderildi. 8 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  04-30-2008, 17:14 16028

İE da gpo uygulanmış proxy değiştiremiyorum

Merahaba arkadaşlar,

destek verdiğim bir firmada GPO ile  internet explorerın bağlantılar sekmesi kullanıcılarda devre dışı bırakılmış.belliki amaç proxy değişimini engellemek :)

gpo ayarları konusunda yardımcı olurmusunuz,nasıl bu gpo yu devre dışı bırakıp kullanıcışlara yetki verebilirim,

small busniss 2003 kullanıyoruz 60 client var sistemde,

Teşekkürler,

Bilirken susmak, bilmezken söylemek kadar kötüdür - Eflatun
  •  04-30-2008, 17:20 16031 Cevap 16028

Cevap : İE da gpo uygulanmış proxy değiştiremiyorum

kullanıcılarda rsop.msc ile uygulanan policyleri görüp daha sonra sunucudan değişiklik yapabilirsin yada sunucu üzerinde GPMC yüklü ise direk setting kısmında o policy üzerindeki değişiklikleri görerek tanımsız hale yade istedigin şekle getirebilrisin.

Kolay gelsin....

"İman, kalben bilip tasdik etme, dil ile söyleyip ikrar etme, beden uzuvlarıyla da amel etmektir."

(Hz. Ali r.a. Kütüb-i Sitte, 16. Cilt , Sf. 492)

http://www.esersolmaz.com
  •  04-30-2008, 17:57 16050 Cevap 16028

Merhaba  , Server  da yani DC olan  makinede

Default GPO > User Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Internet Explorer  >  burayı kontrol edermisiniz ?

aynı şekilde > User Configuration > Windows Settings > Int Explorer  Maintenance  kısmını kontrol etmelisiniz .

Özgür ŞENERDOĞAN
  •  04-30-2008, 19:05 16065 Cevap 16050

Merhaba, 

default gpo da 1. dediğiniz yerde "bağlantılar sayfasını devre dışı bırak"     disable durumda

2. dediğiniz  kısımda ise connection psroxy settings kısmında proxy değerleri belirtilmiş."enable proxy setting"  yazıyor ve proxyler girilmiş.

Kullanıcılar iki klasör altında toplanmış, biri kısıtlı user diğeri full user diye kısıtlamalar burada galiba

ilginize teşekkürler,

•  04-30-2008, 19:14 16066 Cevap 16065

ek olarak link teki dcgpo aracı yardımıyla  policy leri  default  a çekebilirsiniz.

http://technet2.microsoft.com/windowsserver/en/library/48872034-1907-4149-b6aa-9788d38209d21033.mspx?mfr=true 

Özgür ŞENERDOĞAN
  •  05-01-2008, 1:04 16166 Cevap 16066

Teşekkürler Hocam ama defaulta çekmek yerine  gpo yu düzeltme taraftarıyım.

GPO ile ilgili tecrübem yok, hatasız bitirebilmek için biraz araştırma yapmam lazım gpo ile ilgili.dikkat etmem gerekenleri önerirseniz can kulağı ile dinliyorum :)

tekrar teşekkürler ve İyi çalışmalar,

•  05-01-2008, 1:24 16170 Cevap 16166

edebali:

Teşekkürler Hocam ama defaulta çekmek yerine  gpo yu düzeltme taraftarıyım.

GPO ile ilgili tecrübem yok, hatasız bitirebilmek için biraz araştırma yapmam lazım gpo ile ilgili.dikkat etmem gerekenleri önerirseniz can kulağı ile dinliyorum :)

tekrar teşekkürler ve İyi çalışmalar,

internet explorer ile iligli ayarlamaları yapamayan client pc lerden birinde Eser bey in de belirttiiği gibi  rsop.msc  çalıştırarak aldığı policy leri kontrol edin . 

ve bu policy leri disable edin  ilk postumda belirttiğim yerleri kontrol ederseniz  ve gerekli değişiklikleri   yaparsanız sorun yaşamazsınız .

Özgür ŞENERDOĞAN
  •  05-01-2008, 1:36 16173 Cevap 16166

ek olarak kullanıcılar pc nin local inde hangi yetkilere sahip  ?  default ta domain users  grubuna üyedir  local de  power users  yada local admins yapabilirsiniz  grup üyeliğini  belirtirmisiniz ?
    Özgür ŞENERDOĞAN
  •  05-01-2008, 1:39 16174 Cevap 16028

edebali:

Merahaba arkadaşlar,

destek verdiğim bir firmada GPO ile  internet explorerın bağlantılar sekmesi kullanıcılarda devre dışı bırakılmış.belliki amaç proxy değişimini engellemek :)

gpo ayarları konusunda yardımcı olurmusunuz,nasıl bu gpo yu devre dışı bırakıp kullanıcışlara yetki verebilirim,

small busniss 2003 kullanıyoruz 60 client var sistemde,

Teşekkürler,

Selam   GPO  >  User Configuration >  Administrative Templates > Windows Components  > Internet Explorer > Internet Control Panel  >  Disable the Connections  Page   > bu policy i kontrol edermisiniz ?

Özgür ŞENERDOĞAN
RSS haberlerini XML olarak görüntüle