mrb önce sistemden bahsedeyim
Srv 1 = W2008 + Dc + Exc 2007
Srv 2 = W2008 + SQL + ERP
Srv 3 = Isa Server (Proxy)
srv2:member server olcak
srv3:domaıne uye olmayan bır server olcak
srv1:ben normal sekılde dc yaptım ve exchnage servere kurdum.kurarken mailbax role client access rule hup trsporter rule unıfiend rollerı suan kurulu vazıyette. bunlar kurulu ıken srv 4 ben gene Edge rolunu kura bılırmıyım
sonra makalelere ınceleyerek Edge rolu bask bır serverda olması dahı ıyı olur dedıler. sormak ıstedıgım
oda srv 4 olcak domaıne uye olmucak. dıyelımmkı herseyı bu sekılde kurdum srv4 Edge rolu kurdum.
soru1:srv1:ben normal sekılde dc yaptım ve exchnage servere kurdum.kurarken mailbax role client access rule hup trsporter rule unıfiend rollerı suan kurulu vazıyette. bunlar kurulu ıken srv 4 ben gene Edge rolunu kura bılırmıyım
soru2: pekı srv4 dns kurmaya gerek varmı.
soru3:ısa serverda exchange publısh yaparken srv4 un ıp sınemı ızın vercem. ama domaıne uye olmadıgı ıcın ızın vermeye gerek kalıyomu ısa serverdan ve ısa serverda publıs yaparken srv1 ve srv 4 publısh yapacakmıyım.srv1 uzendemı maıl akısı olcak srv1 maıl atarken ısada publıs sart oluyormu
soru4:elımde forefort exchange lısansı bulunmakta bunu srv4 kurmam gereklı yada srv 1mı kurmalıyım