ÇözümPark

Çözümsüz Sorunuz Kalmasın.
ÇözümPark'a hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA
Ana Sayfa Makaleler Forumlar Resimler Dosyalar Online Destek Biz Kimiz? İletişim

gpo kullanıcı hakları

Son Mesajınız 04-19-2008, 11:28 Beyhan OSMANOGLU tarafından gönderildi. 10 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  04-18-2008, 9:06 13281

• ehiemseeÇevrim dışı. Son etkinliği:10-07-2008, 15:34 ehiemsee
    • En popüler 150 katılımcı
      Bay
    • Üye Oluş Tarihi 02-28-2008
    • İzmit/Türkiye
    • Toplam Mesaji 42
    • Toplam Puanı 1.395

gpo kullanıcı hakları

Merhaba ;

sorunum şu kullanıcıların herhangi program eklemsini ve kaldırmasını istemiyorum buna ek olarak sharing and security tabınında görünmesini istemiyorum. Simdi siz bana kullanıcıyı sadece Domain User yap diceksiniz.

Ama sistemde Tribon Diye bir cizim programı var sadece domain user hakkı verince çalışmıyor.Lokalde Power User grubuna ekledim yine yemedi.Mecbur lokalde Administrator yetkisi verdim.Bu sefer kullanıcı kafasına göre takılabiliyor.program ekleme kaldırmalar desem Ağda mp3 paylaşımlarımı desem.....

.yani arkadaşlar ne yapmam lazım yardım edebilirmisiniz?

by €hi€mS€€
  •  04-18-2008, 12:10 13343 Cevap 13281

Cevap : gpo kullanıcı hakları

Merhaba Serkan bey;

Kullanıcılar power user hesabı ile açtıklarında Tribon çizim programını çalıştırmak istediklerinde hangi hata msg alıyorlar bu yazılım c/d hangi sürücü üzerinde kurulu ?

Filozoflar dünyayı yalnızca değişik biçimlerde yorumladılar, oysa asıl sorun onu değiştirmektir
  •  04-18-2008, 12:16 13346 Cevap 13281

Merhaba,

Programın kurulu olduğu dizine user için security de full izin verip tekrar deneyin.

MCPS, MCSA, MCSE, MCNPS
    MCTS: SQL Server 2005
    CCNA

http://MesutSariyar.com
    Msn: cozumpark@hotmail.com
  •  04-18-2008, 14:07 13365 Cevap 13343

aynı sorun bende de vardı programı kullanan userları bir gruba attım ve sharing hakkı kısmına gruba ful kontrol verdim Admin o grubun üyesi olmadıgı için admin bile erişimi sağlıyamıyor. ama haklarına mudahale edip kendine hak verirse o başka tabi

kolay gelsin...

•  04-18-2008, 14:15 13367 Cevap 13365

Bay
    • İzmit/Türkiye
    • Toplam Mesaji 42
    • Toplam Puanı 1.395

TRIBON başka bir makinada kurulu.Kullanıcılar kendi lokal lerinden bu programı kullanıyor.Sadece domain user iken TRIBON makinasından proje secemiyor.lokalde power user'a ekliyince proje secebiliyor fakat programı calıstıramıyor.Fatal Error

Ancak lokalde Admin  yapınca programı calıstırıyor.

Lokalde admin olsun sorun değil Gpo dan bi ayar yokmudur security ve sharig sekmesini kaldırıcak ve program ekleme yi kaldıracak.?

by €hi€mS€€
  •  04-18-2008, 14:16 13368 Cevap 13365

Bay
    • İzmit/Türkiye
    • Toplam Mesaji 42
    • Toplam Puanı 1.395

Birde programın kurulu oldugu dizine o kullanıcıları paylasım güvenlik sekmelerine full yetki verdim olmadı..
    by €hi€mS€€
  •  04-18-2008, 17:50 13456 Cevap 13368

Merhaba.

Programın kendisini yada serverdaki bir db ye bağlı olan clientini bir şekilde *.exe ile kuruyorsanız ve ''Program Files'' ın altına kendisi için bir folder oluşturuyor ise Mesut beyin dediği gibi ilgili folder a yazma hakkı verildi ise o program açılması gerekir. User iken programı açamadığında event lara düşen loglar neler ?

Yada program yerel ağ üzerinden map vb. birşekilde çalışıyor ise yerel intranet ayarlarındaki güvenlik düzeyini kontrol edin.

Anlatılacak birşey yok. Nasıl görmek istiyorsan öyledir ...
  •  04-19-2008, 0:04 13525 Cevap 13456

Beyhan OSMANOGLU:

Merhaba.

Programın kendisini yada serverdaki bir db ye bağlı olan clientini bir şekilde *.exe ile kuruyorsanız ve ''Program Files'' ın altına kendisi için bir folder oluşturuyor ise Mesut beyin dediği gibi ilgili folder a yazma hakkı verildi ise o program açılması gerekir. User iken programı açamadığında event lara düşen loglar neler ?

Yada program yerel ağ üzerinden map vb. birşekilde çalışıyor ise yerel intranet ayarlarındaki güvenlik düzeyini kontrol edin.

Sizin gibi gençleri pistlerde görmek isteriz :::)))

"İman, kalben bilip tasdik etme, dil ile söyleyip ikrar etme, beden uzuvlarıyla da amel etmektir."

(Hz. Ali r.a. Kütüb-i Sitte, 16. Cilt , Sf. 492)

http://www.esersolmaz.com
  •  04-19-2008, 8:38 13541 Cevap 13525

Eser SOLMAZ:
    Beyhan OSMANOGLU:

Merhaba.

Sizin gibi gençleri pistlerde görmek isteriz :::))

:):):).. EyvAllah Eser kardeşim. Burası F1 pisti gibi caddede görüşelim :P.

•  04-19-2008, 9:22 13546 Cevap 13541

Oldu beyhanım ::))

Keyifler nasıl bu arada ???

"İman, kalben bilip tasdik etme, dil ile söyleyip ikrar etme, beden uzuvlarıyla da amel etmektir."

(Hz. Ali r.a. Kütüb-i Sitte, 16. Cilt , Sf. 492)

http://www.esersolmaz.com
  •  04-19-2008, 11:28 13560 Cevap 13546

Eser SOLMAZ:

Oldu beyhanım ::))

Keyifler nasıl bu arada ???

Keyifler iyi çok şükür. Yoğun bu ara bi metro ethernet projesi var onun için koşturuyoz şimdi. Birde Backuplama için bir projesi çıkartılıp acil olarak yürürlüğe girmesi lazım nerden başlasam diye düşünüyorum... Senin keyif yerindedir inşAllah.

RSS haberlerini XML olarak görüntüle