ÇözümPark

Çözümsüz Sorunuz Kalmasın.
ÇözümPark'a hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA
Ana Sayfa Makaleler Forumlar Resimler Dosyalar Online Destek Biz Kimiz? İletişim

Windows+Office+3.Party program kurulumu

Son Mesajınız 05-15-2008, 1:25 Ismail ÇELIKBAŞ tarafından gönderildi. 11 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  04-16-2008, 20:00 12958

Windows+Office+3.Party program kurulumu

Merhaba

Şirketeimizde kullanılan aynı marka ve model pc ler için windows + office + 3.party vb programları en kısa zamanda ve zahmetsiz şekilde nasıl kurabiliriz?

Bir image hazırlayıp mı yoksa network'denmi yada başka nasıl yapılabilinir ?

Microsoft'un bu konuda çözümü varmı?

Teşekkürler

•  04-16-2008, 20:03 12959 Cevap 12958

Cevap : Windows+Office+3.Party program kurulumu

Şablon bir pc oluşturup bu pc'nin acronis yada norton ghost'la imajını alıp diğer pc'lere bu imajı inerek hızlı bir şekilde problemini çözebilirsin.
  •  04-16-2008, 20:18 12960 Cevap 12959

ek olarak "sysprep" de önerebilriim.
    Birol AYDUGAN
    admin@birolca.com
    System&Network&Database ADMIN
    Trainer&Instructor&IT Professional
    http://birolca.com http://cozumpark.com
  •  04-16-2008, 20:31 12963 Cevap 12960

microsoft un bir çözümü yok. işin ustaları ghost , acronis ve sysprep aktif olarak ghost kullanıyorum. network üzerinden dağıtım yaparken pc imde bulunan 2. ethernet kartına manuel bir ip vererek network den bağımsız çalıştırıyorum 5 - 6 dk gibi bi sürede kuruyor.

Korhan Köseoğlu
    Technical Asistance | Web Desinger | IT Professional
  •  04-16-2008, 21:21 12969 Cevap 12963

Merhaba

tüm yazılımları yükleyin sysprep ile mühürleyin , makine kapanacaktır ve açılmadan 3 party bir imaj programı ile imajını almanız ve her makineye bu imajı yine bu 3 party yazılımların otomatik dağılımı ile veya elle kopyalayabilirsiniz 

MVP
    ---
    Herkes cevapladığı soruları cevapladıklarım bölümünden takip ederse sorular sonuca ulaşır.
    ---
    Herşeyden önce insanız....
    ---
    Reklamlar , sizlere hizmet sunabilmemiz için var....
    hakanuzuner.com
    ÇözümPark Bannerları</a
  •  04-17-2008, 0:18 12998 Cevap 12958

Merhaba  ,  pc lerin hepsi aynı marka ve model ise  ghost işinize yarar  acronis te bu iş için ideal 

network den image basmak için  çeşitli toollar var  örnek Microsoft un ris  ? remote installation service   i var  image değil client operating system  kuruyor fakat  riprep ile  image yani işletim sistemi dosyaları yanısıra  gerekli yazılımlarında image ı alınabiliyor  kendim  uygulamadım test ortamında denemenizi öneririm .

Özgür ŞENERDOĞAN

http://www.ozgursenerdogan.com
    http://www.hpdunyasi.com
  •  04-17-2008, 0:39 13003 Cevap 12998

madem konu açıldı bende bir sorum olacak aldığım imajı bilgisayra gizlicem ve onu bir tuş konbinasyonu ile çalışıracam ne yapmam gerekiyor

yeni konu açmaktansa konu benzerliğinden buraya sormayı düşündüm

•  04-17-2008, 8:11 13010 Cevap 13003

Merhabalar,

Makaleler bölümünde Acronis makalelerini okuyabilirsiniz. Secure Zone ile dediğiniz yapılıyor. 

•  05-13-2008, 15:39 19066 Cevap 13010

Bende bir soru soruyum

ghost, acronis veya benzeri bir programla aldığımız imajı aynı marka model olmayan (yani aynı donıma sahip olmayan) makinalara kuramıyoruz. Sebebide driverların uyumsuzluğu.

Peki nasıl yuapabiliriz bunu yani önceden aldığımız bir imajı farklı özelliklere sahip bir bilgisayara nasıl kurabiliriz. Varmı önerebileceğiniz bir çözüm?

•  05-13-2008, 15:43 19068 Cevap 19066

agentbb:

Bende bir soru soruyum

ghost, acronis veya benzeri bir programla aldığımız imajı aynı marka model olmayan (yani aynı donıma sahip olmayan) makinalara kuramıyoruz. Sebebide driverların uyumsuzluğu.

Peki nasıl yuapabiliriz bunu yani önceden aldığımız bir imajı farklı özelliklere sahip bir bilgisayara nasıl kurabiliriz. Varmı önerebileceğiniz bir çözüm?

Acronis True İmage with Universal Restore ile universal imaj alırsanız bu istediğinizi yapabilirsiniz.

Tek bildiğim birşey var o da hiçbirşey bilmediğimdir.
  •  05-14-2008, 8:14 19187 Cevap 19068

Ghostan veya acronisten aldığımız imajı makinalara enjekte etmek için ben genelde harddisklerini söküp disk to disk yaparak yapıyordum. Ortamımda 275 pc var. Bu yöntem gerçekten çokmu çok zahmetli oluyor. Bilgisayarlarımız HP marka. Kasaları malum yaklaşık 10 kg var. Bu arada bel fıtığı olduğumuda belirteyim. Ortamımızda domain yapısı yok. Ben bu imajları makinların yerinden hiç kaldırmayarak en mantıklı bir şekilde nasıl yapabilirim.

Teşekkürler... 

"Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatında lezzet alır"
  •  05-15-2008, 1:25 19500 Cevap 19187

ghost yada acronisla adıgınız imajları bir kere dvd rw yazdırınız daha sonra ghost yada acronis baslangic cd leri var dvd rw den imajlarınız yeniden yükleyin 275 pc için 275 dvd yapabilirsin, ek özellik MiniPE kullanacaksin ghost yada acronis icinde var windos aciyor dos üzerinden cd yazılımlar icinde gömülü harici diskleri tanıma özelligi var tabi anakarttan bir problem cikmaz ise harici disklede bu işi yapabilirisin.

Sistemin Taşaron Amelesi :)
    bimbilgi.com -Video Arenası
RSS haberlerini XML olarak görüntüle