ÇÖZÜMPARK

Çözümsüz Sorunuz Kalmasın
ÇözümPark'a hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA
Ana Sayfa Makaleler Forumlar Resimler Dosyalar Biz Kimiz? Online Destek İletişim

Domaine ekleme sorunu ?

Son Mesajınız 05-16-2008, 0:06 Özgür Şenerdoğan tarafından gönderildi. 5 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  05-08-2008, 12:10 17985

Domaine ekleme sorunu ?

merhabalar..

pc yi formatladım ve tekrara domaine dahil etmek istedim ancak ;

"halen var olan bir dosya oluşturulamaz" diye bi hata veriyor. Bunun nedenin bilen varmıdır acaba?

işletim sistemi xpsp2  

server : 2003

kolay gelsin....

•  05-08-2008, 12:39 17989 Cevap 17985

Cevap : Domaine ekleme sorunu ?

serverdan eslki pc ile ilgili oılan ismi silmelisin ve taekrar domaine dahil etmlisin
  •  05-08-2008, 13:01 17998 Cevap 17989

Merhaba;

Eski hesap bilgilerini sildikten sonra domaine dahil edeceğiniz makinanın  IP ve DNS ayarlarını kontrol ediniz

Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneği kazanmamıştır
    ------------------------------
    M.Kemal Atatürk
  •  05-08-2008, 13:28 18012 Cevap 17985

Merhaba  , yazacağım adımları kontrol ederseniz  sorunu çözebilirsiniz .

1.  söz konusu client pc yi eski domainden yani bahsettiğiniz join edilmiş dediğiniz dc den düşürün  .

2.  aynı client pc de  >  my computer >  properties >  computer name > Change > more >  primary  dns suffix of this computer  alanının boş olmasını sağlayın    .

3. aynı client pc de  start >  run > ipconfig /flushdns   yazın  ve  ip address dns address configurasyonlarınızı doğru olarak ayarlayın DNS adresi olarak  DC nin ipsini girmeyi unutmayın bunu yaptıktan sonra ipconfig  /flushdns  >  ipconfig /registerdns   komutlarını  cmd de çalıştırın 

4.  domainde oluşturduğunuz user ın  şifresini password policy e uygun olarak atayın ve  user ı creat etme aşamasında password ekranında  ilk tik olan  user must change password at next logon tikini atmayın  ! 

5 .  bu şekilde domaine almayı deneyin yine alamazsanız pc nin  computer name ini değiştirerek restart edin .

6 . bu işlemler sonucundada domaine alamazsanız active directory users and computers >  üzerinde  bir computer account  yaratın örnek bu pcnin adı client01 ise bu şekilde yaratın  bu client pc için  ve böyle deneyin sonucu bizimle  paylaşırsanız seviniriz ..

Özgür ŞENERDOĞAN
  •  05-15-2008, 13:35 19600 Cevap 18012

teşekkürler..

Serverden eski pc isimlerini ve accountu silerek yeniden oluşturdum sorun çözüldü....

ilginize çok teşşekür ederim....

•  05-16-2008, 0:06 19749 Cevap 19600

barış köse:

teşekkürler..

Serverden eski pc isimlerini ve accountu silerek yeniden oluşturdum sorun çözüldü....

ilginize çok teşşekür ederim....

Geri dönüşünüz için çok teşekkür ederiz iyi çalışmalar ..

Özgür ŞENERDOĞAN
RSS haberlerini XML olarak görüntüle