ÇÖZÜMPARK

Çözümsüz Sorunuz Kalmasın
ÇözümPark'a hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA
Ana Sayfa Makaleler Forumlar Resimler Dosyalar Biz Kimiz? Online Destek İletişim

E-Beyanname Programı

Son Mesajınız 05-28-2008, 17:09 mavituna tarafından gönderildi. 15 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  05-01-2008, 19:24 16382

E-Beyanname Programı

Merhaba windows xp pro kullanan bir bilgisayarda e-beyanname programını çalıştırmak istiyorum fakat bdp.bat dosyasını çalıştırdıktan sonra kendiliğinden kapanıyor. Programı https://e-beyanname.mb-ggm.gov.tr/ebyn/download.html sitesinden indiriyorum. Şirketinde bu programı windows xp üzerinde kullanan arkadaş var mı acaba? bu sorunu nasıl çözebilirim.
    Ortak Olan Değerlerimizi Yitiriyoruz. SaHiP ÇıKaLıM.
    Etiketi :
  •  05-01-2008, 20:02 16393 Cevap 16382

Cevap : E-Beyanname Programı

Merhaba

java versiyon nedir. Birde calıstırdıgın pc de user admin yetkisinde mi calıstırıyorsun.Xp de problemsiz calısması gerek.

Gokhan DOGAN
  •  05-01-2008, 22:07 16409 Cevap 16393

Gökhan in dediği gibi java versiyonu önemli. son java güncellemesini yap. Ben domaindeki user a kurdum o dosyaya yetki verdim sorunsuz çalıştı. Sorunu çözemediyse ekran görüntüsüyle paylaşırsan daha etkili olur. Kolay gelsin.

----
    Link için tıklatın, yeni sayfa açılacaktır.
  •  05-01-2008, 23:12 16423 Cevap 16409

Başlat /Çalıştır / CMD yazıp komut istemine geçer bdp.bat dosyasını çalıştırırsan ekran kapanmaz ve hata mesajınıda görebilirsin.

Tek bildiğim birşey var o da hiçbirşey bilmediğimdir.
  •  05-02-2008, 0:05 16436 Cevap 16423

merhaba ;

Bu ebyn isimli programı c: içine alman gerekiyor masaüstünde veya belgelerde ise çalışmıyabiliyor ve dikkat edeceğin ikinci konu admin olarak oturum açman son olarak eğer hepsi tamam diyosan o zaman  klasörün özelliklerini salt vs. değiştrip dene

selamlar.

Bilgi; Paylaştıkça,Tecrübe; Çalıştıkça Çoğalır..
  •  05-02-2008, 14:43 16590 Cevap 16436

Arkadaşlar domain admin yetkisine sahip bilgisayarımda da deniyorum bdp.bat dosyasını çalıştırdığımda kendiliğinden kapanıyor.

Aşağıda açıklamayı  görebilirsiniz.

beyanname

•  05-02-2008, 14:52 16592 Cevap 16590

metin beye katılıyorum,programı kurarken default değerler ile kurun.C: altında çalışması lazım bizde de sorun çıkıyordu.Ayrıca java son sürümüne update ediniz.
  •  05-02-2008, 14:54 16593 Cevap 16590

java programını sisteminizden kaldırın daha sonra c:\e-byn\ klasörünü kaldırın e-beyanname ve jaba programını indirip yeniden kurulum yapın. Anti-Virüs programınızı geçici olarak kapatıp deneyiniz lütfen.

Tekrar vurgulamakta yarar var C:\ dizininde kurulması gerekiyor sorun yaşamamak için.

•  05-02-2008, 15:01 16596 Cevap 16593

Gönderilen resimdede c de kurulduğu görülüyor. Geriye java kalıyor son olarak update 6 yı yüklemiştim. kaldırıp yeniden kurmayı deneyeceğim. Ne uğraştırıcı bir sorun :)

•  05-02-2008, 16:28 16621 Cevap 16596

mavituna:

Gönderilen resimdede c de kurulduğu görülüyor. Geriye java kalıyor son olarak update 6 yı yüklemiştim. kaldırıp yeniden kurmayı deneyeceğim. Ne uğraştırıcı bir sorun :)

Peki bu sorun ilk yüklendiğinden beri yapıyor mu ? Yoksa daha sonradan kendi kendinemi çıktı sorun ?

•  05-02-2008, 23:34 16762 Cevap 16621

tekrar merhaba,

birde şunları denermisin

1- jawanın Eski bir sürümünü yüklemek,

2- xp de bu ebyn programı şıkır şıkır çalışır.Ama eğer hdd dosya sisteminde zamanla bazı bozulmalar meydana gelmişde olabilir diske bakım yapmalısın.

3-Antivirüsü yukarda arkadaş belirtmiş ama bazen disable yapmak yetmiyor sistemden tamamen kaldırmakta gerekebiliyor,

4- En son hiçbiri olmadı ise bas formatı gitsin fazlada kafanı sıkıntıya sokma bence iyi akşamlar ( Bütün Partitionları formatlarsan bu yönteme Garanti veririm bu sefer kaçarı yok)Smile

Bilgi; Paylaştıkça,Tecrübe; Çalıştıkça Çoğalır..
  •  05-02-2008, 23:42 16769 Cevap 16762

Merhaba;
    Lütfen ilgili sayfadaki sertifikayı yükleyiniz.çalışır. demiştim düzeltiyorum :)Çalışmaya bilir sertifika e-beyannemede yok sanırım :)
    şimdi inceledim birazda sory
    https://e-beyanname.mb-ggm.gov.tr/ebyn/bdpKurulum.doc

Selamlar

F1 Savaş Demir
    Fortinet Certificated Network Professional (FCNSP)
    Netgear Certificated Network Professional
    WWW.F1BILGISAYAR.COM
    Lütfen sorularınızı forum aracılığı ile sorunuz
    Etiketi :
  •  05-03-2008, 10:05 16854 Cevap 16769

evimde de defalarca denedim şirketimde kullanmış olduğum pc de de denedim olmadı. şirketimizde 98 üzerinde çalışıyor ve 98'e bağlanmada bir çok sıkıntı çekiyoruz. Onun için windwows xp'ye kurup adam gibi çalışsın istiyorum.
  •  05-12-2008, 9:14 18649 Cevap 16854

Arkadaşlar merhaba

sanırım sorunun kaynağını buldum. denediğim bilgisayarlar üzerinde oracle servisi çalıştığı için oracle'da javaya ihtiyaç duyuyor ve bir şekilde e-beyannameyi engelliyor.

Oracle kurulu olmayan makinede denemem en doğrusu olacak. Sanırım sorun o zaman çözülür.

•  05-28-2008, 16:10 22273 Cevap 18649

Merhaba,

Oracle ile E-Beyanname aynı PC ye kurulduğunda E-Beyanname programı çalışmıyor. Bunun çözümünü buldum.

- Denetim Masası > Sistem > Gelişmiş > Ortam Değişkenleri  tıkladığımızda alt tarafta "Sistem Değişkenleri" içinde "Path   C:\oracle\ora92\bin;C:\Program Files\Oracle\jre\1.3.1\bin;C:\Program Files\Oracle\jre\1.1.8\bin;%SystemRoot%\system32;%SystemRoot%;%SystemRoot%\System32\Wbem" değişken adı ve değişken değeri var. Bu değişkene çift tıklıyoruz. Değişken değerinin en başına "C:\Program Files\Java\j2re1.4.2_05\bin;" ekliyoruz ve kaydedip çıkıyoruz.

Daha sonra c:\ebyn\bdp.bat dosyasını çalıştırdığımızda e-beyanname sorunsuz çalışıyor.

Kolay Gelsin... 

•  05-28-2008, 17:09 22285 Cevap 22273

Süpersin hocam ellerine sağlık :)
RSS haberlerini XML olarak görüntüle