ÇözümPark - Beta3

ÇözümPark, Microsoft Türkiye Tarafından Desteklenmektedir.
ÇözümPark - Beta3'a hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol | Yardım
in ARA

Microsoft Forefront: Entegre

Son Mesajınız 04-13-2008, 0:02 korhan köseoğlu tarafından gönderildi. 0 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  04-13-2008, 0:02 12137

Güvenlik ürünlerinin birbirleriyle ve mevcut BT altyapısıyla entegrasyonu genelde zayıftır. Mevcut altyapıdaki bu sinerji eksikliği ağ güvenliğinizin kontrolünü zorlaştırdığı gibi potansiyel olarak güvenlik açıkları ve verimsiz noktalar da yarabilir.

Microsoft Forefront ürün grubu boyunca Microsoft’un sunucu uygulamaları ve mevcut BT altyapısıyla güvenlik becerisini entegre ediyor, böylece ağ güvenliğiniz üzerinde daha fazla kontrol sahibi olarak daha fazla verim elde edebilirsiniz.

Forefront’un Faydaları

Forefront, Active Directory, Grup İlkesi ve Windows Server Güncelleştirme Hizmetleri gibi mevcut Microsoft tabanlı BT altyapınızla entegre oluyor, dağıtımı engelleyen bariyerleri ortadan kaldırıyor ve güvenlik ürünlerinizin birbiriyle daha uyumlu çalışmasını sağlıyor.

ISA Server 2006 Active Directory ile yerleşik bir entegrasyon sağlıyor, farklı kurumsal roller ve Active Directory kullanıcı ve gruplarına dayanan görev seviyeleri için özel erişim denetimi oluşturmanıza imkan tanıyor.

Forefront Client Security, özelleştirilmiş yapılandırma ilkelerinin daha kolay bir şekilde dağıtımını ve güncelleştirimini sağlamak için Active Directory ile entegre oluyor.

Forefront Client Security Active Directory ve yazılım dağıtım sistemleriyle entegre olarak özelleştirilmiş yapılandırma ilkelerinin kurumunuz boyunca kolaylıkla dağıtılmasını, güncelleştirilmesini ve uygulanmasını yönetmenize yardımcı oluyor.

Active Directory ve ISA Server 2006 arasındaki sıkı entegrasyon, RADIUS OTP, DHCP ve akıllı kartlara sağlanan destekle güçleniyor ve bu da mevcut BT altyapısına dayalı tutarlı “tek bir oturum açma” çözümünü etkin hale getiriyor

Forefront diğer Microsoft güvenlik ürünleri ve Microsoft sunucu uygulamaları ile entegre olarak daha eksiksiz ve kapsamlı bir çözüm sunuyor.

Microsoft Antigen’in kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma sağlayan ürünleri, Exchange, SharePoint, ve Instant Messaging (Anında Mesajlaşma) gibi uygulamaları korumak için özellikle geliştirilmiştir.

Microsoft Internet Security and Acceleration (ISA) Server 2006, kritik sunuculara yönelik içerik güvenliği ve yüksek teknolojiyle geliştirilmiş uygulama katmanlı veri takibi sunmak için ilgili Microsoft uygulamalarıyla sorunsuzca entegre oluyor.

Forefront mevcut platform ve yönetim altyapısını kullanarak eğitim ve yönetim masrafını azaltıyor; günümüzde ayrık sistemlerin bakımını yapıp analiz etmek için kullanılan zaman ve kaynaklardan tasarruf edilmesini sağlıyor.

Tüm Forefront ürünleri SQL Server ve SQL Server Rapor ve Analiz Hizmetleri’nin ortak temelininden faydalanarak olay depolama ve analizi için tek bir deponun kullanılmasını sağlıyor. Yönetim ve raporlama altyapısındaki gereksiz ve masraflı fazlalıklardan kaçınılmasına yardımcı oluyor

Forefront Server Security Yönetim Konsolu (Management Console), Forefront Client Security Yönetim Konsolu (Management Console) ve Microsoft Antigen Enterprise Manager; MOM, SMS, ve WSUS gibi standart yönetim araçlarıyla entegre olarak önceki çözüm ve süreçlerden de faydalanırken dağıtım maliyetini ve eğitim masraflarını azaltıyor.

ISA Server Yönetim Paketi (Management Pack) ISA Server 2006 ve Microsoft arasında sıkı entegrasyon sağlıyor.

Forefront’un üçüncü şahıs güvenlik çözümleri ile entegrasyonu ağınız için daha iyi bir kapsama sağlıyor.

Microsoft standartlarla uyumlu ürünler için yüksek oranda karşılıklı çalışma becerisi sağlayacak WS-Management gibi standartlar için destek oluşturmak amacıyla ekosistem iş ortaklarıyla birlikte çalışıyor.

ISA Server 2006, RADIUS OTP ve akıllı kartlar için sağlanan destek sayesinde ve Microsoft’un kimlik yönetimini de kullanarak tek bir oturum açma sağlıyor.

ISA Server 2006 IPSec gibi ağ satandartlarını ve VPN’ni destekleyerek standartlarla uyumlu ürünlere güvenli ve heterojen bir bağlantı sunuyor.

detaylı bilgi:

http://www.microsoft.com/turkiye/forefront/2006/prodinfo/integrated.mspx

Korhan Köseoğlu
    Technical Asistance | Web Desinger | IT Professional
RSS haberlerini XML olarak görüntüle
Donanım Sponsorumuz Piramit Bilgisayara destekleri için teşekkür ederiz
sistem,network,windows,server,exchange,isa,sms,vista,backup,yedekleme,
sertifika,mcse,mcp,cisco,ibm,hp,linux,sertifikasyon,microsoft,topoloji,
lan,wan,system,vpn,office,server 2008,mct,mvp,eğitim,donanım,hardware,sbs
Hedef Bilgi Toplumu