ÇÖZÜMPARK

Çözümsüz Sorunuz Kalmasın.
ÇözümPark'a hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA
Ana Sayfa Makaleler Forumlar Resimler Dosyalar Biz Kimiz? Online Destek İletişim

F11' e bas Windows Vista yeniden kurulsun

Son Mesajınız 04-12-2008, 18:26 Eren SARISALTIK tarafından gönderildi. 0 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  04-12-2008, 18:26 12081

    F11' e bas Windows Vista yeniden kurulsun

    Active Acronis Startup Recovery Manager sizi yedeklerinizi DVD yazma derdinden kurtarıyor. Hardiskinizde küçük bir bölüm ayırıyorsunuz tüm yedeklerinizi ayırdığınız bölüme yüklüyorsunuz sorun çıktığınıda F11 bastığınızda tüm yedekler ilk kuduğunuz şekilde yeniden yükleniyor.

    A. Acronis Startup Recovery Manager

    İlk aşama olarak kullandığınız işletim sisteminin boot bölümünü silip kendi boot menüsünü yüklüyor.

    Starting Acronis Loader

    Press F11 for Acronis Startup Recovery Manager...

    şeklinde bir yazı ile açılıyor bu ekranda F11 basarak yedek alabilir veya mevcut yedeğinizi yükleyebilirsiniz.

    1. Management Tools

    2. Activate Acronis Startup Recovery Manager

    3. Activate Acronis Startup Recovery Manager kurulum sihirbazında Next tıklayarak bir sonraki aşamaya geçin.

    4. Activate Acronis Startup Recovery Manager resimde görüldüğü gibi disk bilgileriniz gösteriliyor burada seçeceğiniz disk üzerinde Acronis Secure Zone bölümü oluşturucağız.

    5. Acronis Secure Zone alanının kaç GB oluşacağını belirliyoruz. Windows işletim sistemi Office ve diğer yüklediğiniz programları düşünerek buradaki değeri belirleyin. Bu arada burada oluşturduğunuz disk bölümü Bilgisayarım tıkladığında görünmez gizli Partition' dır.

    6. Acronis Secure Zone bilgisayarınız ortak kullanıyorsanız Acronis Secure Zone kısmına şifre ile koruyabilirsiniz.

    7. Acronis Secure Zone bilgilerini gösteriyor Proceed ile Acronis Secure Zone partition oluşturmaya başlayın.

    8. Acronis Secure Zone oluşturuluyor

    9. Bu işlemden sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

    10. Bilgisayarım kısmına girdiğinizde oluşturduğunuz bölüm görünmüyor. Disk bölümünü görebilmeniz için Denetim Masası | Yönetimsel Araçlar | Bilgisayar Yönetimi | Depolama | Disk Yönetimi kısmına görebilirsiniz.

     

     

    B - Backup ve Restore

    İlk aşamada Boot menü ve Acronis Secure Zone disk bölümünü oluşturduk Şimdi işletim sistemini gerekli güncellemeleri ve programlarımızı yükleyip yedeğini alıp Acronis Secure Zone kısmına yükleyelim..

    1. Backup ve Restore

    2. Backup tıklayın.

    3. Backup - Next tıklayın

    4. Backup - Next

    5. Backup - Next

    6. Backup - bu kısımda ilk aşamada oluşturduğumuz Acronis Secure Zone partition seçmelisiniz.

    7. Backup - Next

    8. Backup - Next

    9. Backup - Next

    10. Backup - Next

    11. Backup - Next

    12. Backup - Proceed

    13. Backup alma işlemi bitmiştir.

     

    C - Restore

    Gerekli yedekleri aldık ileride işletim sisteminde sorun çıktı yedeği nasıl yükleyeceğiniz anlatayım.

    1. Starting Acronis Loader - Bilgisayarınız ilk açıldığında

    Starting Acronis Loader

    Press F11 for Acronis Startup Recovery Manager...

    Bu mesajı gördüğünüzde F11 tuşuna basın

    2. Acronis True Image tıklayın.

    3. Recovery kullanarak sisteminizi geri yükleyebilirsiniz.

    Backup ile belli aralıkla sisteminiz yedeğini güncelleyebilirsiniz.

    KAYNAK:LİVEVİSTA 


    www.ttnetmuzik.com
    www.ttnetvideo.com
    www.teknolojihaber.com
RSS haberlerini XML olarak görüntüle